søndag, december 01, 2013

Comença el Nadal danès

El primer diumenge d'advent, avui, és oficialment el primer dia de Nadal a Dinamarca. 
Tots els carrers han d'estar ben guarnits pel primer diumenge d'advent, i cada família segueix la tradició de guarnir casa seva i fer galetes de Nadal durant aquest cap de setmana que ja s'acaba. 
A la família d'en Frej, l'oncle Claus ens ha convidat a fer "adventskranser", que són aquesta mena de coses rodones que s'han de guarnir amb branques d'avet i que porten quatre espelmes, una per cada diumenge d'advent. Tradicionalment, primer s'ha d'anar al bosc a buscar material per guarnir. Jo, que estic en mode balena, m'he aparcat al sofà i aquest pas me l'he saltat directament.

A taula hi havia de tot i més perquè quedés rebonic, i just abans de sopar hem fet "brunekager" (galetes marrones) que fan pinta de cremades però no és que són d'aquest color perquè porten un xarop especial i moltes espècies. Us ensenyo en fotos el pas a pas de l'adventskrans. He de dir, que el que porta espelmes i llaços no està acabat del tot, normalment s'hi posen cascabells i una mena de coses daurades i campanetes, però no ha donat temps a acabar-lo. 

Tot plegat és molt tradicional i molt més xulo que fer el pessebre amb figures de plàstic, molsa i paper de plata (que té el seu què, però això és més xulo i fa olor a Nadal)












6 kommentarer:

manel sagde ...

Et vull donar les gràcies per aquest regal explicatiu-visual que ens has fet.Em porta molts records, i a més a mi m'agrada molt .
No se ,però em dona el qué, que els vikings van deixar alguna mena de llavor per aquestes terres katalauniques quan varen tocar les nostres costes i varen entrar per el Riu Ebre escanpant-se una mica per fer calaix.

Carolina sagde ...

Que bé que t'hagi agradat, Manel! Una abraçada ben forta cap a terres de l'Ebre :)

Laura sagde ...

Oh!!! Que bonic!!!

Ciutadà K sagde ...

Ens agraden aquestes aportacions costumbristes, sí senyora!

Manel, també és de les Terres de l'Ebre...

manel sagde ...

No; No soc de les Terres del Ebre però si de la Cosetania ó Kesse.
(Carol perdona la llicència però tenia que donar resposta a Ciutadà K)

MaryMoon sagde ...

Jo que sóc poc nadalenca... potser amb corones i galetes m'agradaria més...