tirsdag, november 26, 2013

Sorg og glæde

Fa unes setmanes van estrenar aquesta peli a Dinamarca (Tristesa i felicitat), i si teniu l'oportunitat de veure-la, si és que us arriba allà, feu-ho.
Jo ni l'he vista ni la veuré, perquè em sembla un tema massa fort de digerir a dues setmanes de parir, però si no fos el cas, no me la perdria.
Us en faig cinc cèntims.
La peli està diriga per Nils Malmros i està basada en un fet real que li va passar a ell a meitats dels anys 80. A la premsa no van sortir noms, per la qual cosa ha estat una sorpresa enorme que el director hagi fet d'una tragèdia tan sumament personal i polèmica una obra que tothom pot anar a veure.
Explicat curtet, l'argument tracta d'un home i una dona i la seva relació d'amor. La dona es queda embarassada i tenen un nen. La dona ha tingut episodis en el passat que es poden descriure com a psicològicament inestables. A la dona se li'n va l'olla, i mata al seu fill quan té 9 mesos. El marit, en comptes de reaccionar com tothom (crec) faria, decideix fer-li costat. Com el propi director diu, "el meu fill i la meva dona eren el que més m'estimava d'aquest món. Si ja n'havia perdut un, no em podia permetre perdre l'altre".
La peli està explicada des d'una distància sentimental considerable, i és tot el contrari del que classificaríem com a una americanada. El director explica que en les seves obres sempre havia intentat explorar l'evolució de l'amor, i que per ell, aquesta història explica, finalment, la maduresa del que una relació d'amor pot arribar a exigir.
Una mica heavy, però els qui l'han vista diuen que és un "must".

6 kommentarer:

manel sagde ...

Uf!.No en tenia noticia de la existència d'aquesta pelicula.Per el que expliques es la sublimació del amor.Del amor portat a la seva màxima expressió.No sé pas si aniré a veure-la.¿Una mica fort,no?.

Carolina sagde ...

Sí, sí, molt fort, però molt més interessant que moltes de les tonteries que hi ha a les sales de cinema per Nadal. Ara, ja et dic que jo, en aquests moments, no estic per veure una cosa així.

manel sagde ...

Doncs jo no estic embaraçat i crec que tampoc.En aquest moments no estic per masses cops d'aquests.Pot ser en una altra època.

Ciutadà K sagde ...

Uf! duret duret... i, certament, no ets públic objectiu, no....

Jo la que espero -danesa, ella- és Nymphomaniac, del nostre amic von Trier... trobe què ets més target d'aquesta? :P

Carolina sagde ...

Mira'l el ciutadà, està fet un pendó verbenero! :D
Aquí ja l'han estrenada ;)

MaryMoon sagde ...

Ostres, jo crec que no puc amb una peli així a una setmana que en Llorenç faci 9 mesos. Més endavant, potser :(