tirsdag, september 24, 2013

Illegal

A Dinamarca tenim des de fa un parell de setmanes una nova revista, l'Illegal, que com podeu imaginar-vos vol dir il·legal. La revista és ben legal, però ha originat un debat que jo considero necessari i interessant.
Fins ara teníem el "Hus forbi" que és una mica com "La farola"però bastant més currada, feta per periodistes i fotògrafs professionals. Sé que per poder vendre-la cal cumplir unes condicions, com per exemple, trobar-se al carrer. La revista costa 20 corones de les quals només 8 van directament al venedor. La resta s'utilitzen per a la publicació i administració de la revista i per a donar roba gratis als venedors. hi ha unes 5.000 persones sense llar a Dinamarca, de les quals 1.400 estan actualment registrades com a venedors del Hus Forbi.

La novetat és que ara tenim la revista Illegal, que està destinada als drogoaddictes. És una mica el mateix concepte, provocar un debat en una societat que sembla que només sigui rica, i donar una mica de dignitat a un col·lectiu que no rep, segons alguns, prou atenció. La revista costa 30 corones, de les quals 10 van directament al venedor, i els diners que es guanyen en principi són simplement perquè puguin pagar-se les seves addiccions.

Dos bàndols. Un, els que creuen que està molt bé que els drogoaddictes no hagin de robar ni cometre cap altre crim per poder pagar els gastos de la droga, i que és una ajuda mentre esperen i no esperen a que l'estat els doni un cop de mà. L'altre, els que creuen que és una autèntica barbaritat i que només serveix per fomentar el consum de drogues.

Debat servit.

7 kommentarer:

manel sagde ...

Un tema molt complexe.La millor opció sembla la primera.De totes maneres amb aixó de que "espero que el estat , el govern, em doni un cop de má" cal fer la reflexió següent: "Jo m'enmerdo i després ja em traurás tu del problema".I tampoc tindria que anar per aqui la cosa.

Carolina sagde ...

Gens d'acord. Estic segura que cap d'aquestes persones s'ha emmerdat de la manera que la teva reflexió deixa entreveure, ni tampoc que esperin que les treguin del problema.

Imperator sagde ...

Seria més adient que aquesta gent haguessin de vendre la revista a canvi d'allotjament o menjar no vici.Almenys fomentaria algun valor.
Respecte el fet d'esperar que l'estat et tregui de les drogues,si s'assembla al d'aqui,millor posar una espelma a la verge...

Carolina sagde ...

No he pas escrit que esperin que l'estat els tregui de les drogues. Allotjament i menjar, en aquets país ja en tenen.

manel sagde ...

De vegades la obligada brevedat dels missatges ens pot produïr a tots males passades i fer exposició de criteris erroniament interpretats.
Ja vaig dir que era un tema complexe,delicat,i no exent de controversies.L' asssumpte de les drogues com ja es sabut té connotacions psicològiques, familiars, físiques,materials, socials,médics, i fins hi tot de caire politic. Deixem-ho en que: S'ha d'afrontar, examinar, valorar, i estudiar la forma d'ajudar per a possar-hi remeï si es possible.

Ciutadà K sagde ...

Òbviament, em decanto per la primera opció i reivindico el molt necessari Estat del Benestar... paternalista, protector ... i què? si algú necessitat ajuda i li podem donar... perquè no fer-ho? no podem trobar-nos nosaltres en una situació semblant?
VISCA EL PROTECCIONISME DE L'ESTAT !!!!

:P

Imperator sagde ...

Llavors si el benefici de la revista pot servir per que els drogadictes no delinqueixin en la seva croada fins la droga,una partida dels pressupostos de l'estat dedicada a subvencionar-la pot ser interpretada com a seguretat nacional... ; )

Ja diràs com acava això de la revista...