tirsdag, januar 10, 2012

Pamplona- Hondarribia- San Sebastián- Bilbao

Bilbao

Hondarribia
San Sebastián

Hem passat uns dies d' aire fresc, muntanya i família (en racions moderades, com a mi més m'agrada) al País Basc.
La conclusió és que no es pot anar a un lloc on el menjar és tan sagrat amb un vegetarià que a sobre es posa malalt i no té ni ganes de menjar, no és plan, però en fi, diuen que és savi adaptar-se a les circumstàncies i això és el que vaig fer, cagar-me en tot per dins i fer bona cara i comprar Strepsils per fora.

Hondarribia és espectacular, i el parador nacional om vam dormir, encara més. Un lloc de postal. A San Sebastián em van atonyinar a menjar tant per compensar el que el Frej no menjava, que una mica més i em poso malalta jo, em sembla que devia tenir més cloïssa a la marinera que glòbuls vermells. Bilbao es mereix la nota més alta. Feia uns 7 o 8 anys que no hi anava i no sé si és per culpa de la meva memòria de peix bullit i rebullit, però em va semblar molt bonica. Han sabut com rentar-li la cara i on i perquè invertir diners. Visita xula al Guggenheim i infinitats de pintxos no tastats. I Pamplona, molt hyggeligt, que diríem aquí, acollidora que diem allà i que no és ben bé el que vol dir. Veure a família de la que t'estimes i fa temps que no veus és sempre fantàstic sobretot si tenen nens com el Martinxo, que amb els seus 10 anys em va agafar per banda per dir-me tot seriós que "oye prima, pues Frej me parece un chico muy majo, y muy listo eh, me gusta para ti". Un encant :)

L'únic però, conduir entre muntanyes i tenir al meu pare tan tan present que feia mal de cor i d'ànima. Entenc perquè li agradava tant tornar a la seva terra.

3 kommentarer:

Ciutadà K sagde ...

Que bonic, Carol!!! Ets la pera escrivint!!! El titol i el contingut del post m'ha recordat a Bilbao-Nova York-Bilbao del Kirmen Uribe, intencionat?

Laura sagde ...

m'encanta el martinxo! :-)

pati di fusa sagde ...

uf, que dur, sí... perquè tampoc menja peix el frej, oi? jo encara em permeto aquesta concessió. és que en aquesta terra costa ser vegetarià.

malgrat els malgrats, el país basc sempre és una destinació fantàstica!