onsdag, april 06, 2011

Què seria la música sense el silenci?

Per anar a la feina agafo cada dia l'S-tog, o sigui, el tren-S, que és com els nostres ferrocates. Al principi i al final del tren hi ha "zones silencioses", és a dir, un vagó amb 16 seients, on la gent ni parla ni fa soroll. Beneïdes siguin, perquè jo em tornaria boja si després de la feina, el meu cap-timbal hagués d'aguantar escoltar a tota la gent que decideix trucar a tot quisqui mentre van en tren perquè s'avorreixen. No m'agrada escoltar converses alienes, i ni molt menys intimitats alienes, ja en tinc prou amb les meves.

El cas és que un think tank que a mi no m'agrada gens ha pensat que d'ara endavant hi haurà zones on sigui obligatori parlar amb la gent, perquè a Dinamarca la gent no parla amb ningú si no es coneix.
Que dius, ostiiii, i tant, i també poden tocar la guitarra i cantar el kumbaya al tren, per mi que facin el que vulguin, que jo no m'hi penso asseure. Però aquí està la cosa: al matí, no hi ha prou llocs per seure perquè els trens van a petar. Per tant, un acaba agafant el primer seient que troba si és afortunat de trobar-ne un. Cosa que vol dir, que segur segur que molta gent com jo que a les 7 del matí ens caguem en tot per haver-nos de llevar no voldrà ser simpàtic i parlar i intercanviar experiències. Però quina xorrada i quina ingenuïtat, crec jo, és pensar que els danesos es tornaran super guais i super oberts perquè els obliguin a xerrar al tren. Que noooooo, que les coses no es fan així!

8 kommentarer:

Laura sagde ...

ostres! però això de tenir un vagó silenciós és molt bona idea! jo molts cops ho agrairia molt, et veus obligada a aguantar segons què que, francament...

Joan sagde ...

Al veure el títol del post, m'imaginava un escrit dedicat a la senyoreta Paquita :-)

Va, que ja només falten uns dies!!

Petooons!

NUR sagde ...

que fort, no???? vagons del silenci, i vagons de xerrar!!!!!
estos Danesos estan pirats, no? En carinyo....
Jo no vull que m'obliguen a parlar ni anar en silenci, aquestes coses surten!!! Que civilitzats, o que raros, no se.....

Ciutadà K sagde ...

Doncs jo estic amb la Polita, el 'vago silenciós' m'ha encantat ... jo, aquí, el posaria....
crec que l'altre vagó -el de xerrar- no el necessitem, no. Gràcies.

Són l'òstia aquests danesos, eh???!!! :P

Gon sagde ...

Doncs ho tinc clar, si em toca anar al vagó de la xerrameca m'espero al següent tren.
Apa, que a mi em trauran la vena d'antisocial a la força ;)

Carolina sagde ...

Sí, sí, els vagons de silenci són la repera. A mi el silenci m'està molt bé, sobretot des de que treballo en un institut :)

Joan, és que em va venir la frase al cap, però sí, eh, és Paquita-total :P Ens veiem en una setmana, no?!

manel sagde ...

si,si, ja em consta aixó d'aquests vagons. es diuen alguna cosa així com "stille kuppe", oi?. a mi em sembla bé que existeixin.

Tu, jo i l'Otis sagde ...

Oh! vagons de silenci! COMPRO!!! COMPRO!!!!

(i això que no m'hauria de queixar... que jo treballo a casa... però és que al transport públic se sent cada cosa...)

Per cert, dimarts al Karakia va cuinar un noi danès. Em va fer pensar en tu :)