onsdag, september 22, 2010

Sanaa

Diumenge vam fer pam i pipa a l'encostipat i vam anar al centre d'arquitecura danès a veure una exposició dels arquitectes Sanaa, els coneixeu? Darrere del nom Sanaa s'amaguen els arquitectes japonesos Kazuyo Sejima i Ryue Nishizawa. Potser heu vist algunes de les seves obres, com la Serpentine Gallery als jardins Kensington de Londres (si no, ja tardeu!) o el museu d'art contemporani de la ciutat de Nova York.
A l'exposició vam poder veure la maqueta de l'edifici de la foto, que no li fa justícia, tot s'ha de dir. És el centre d'aprenentatge Rolex de Laussanne. És una àrea d'estudis enorme, com una mena de biblioteca, però sense separacions, només hi ha mòduls de vidre pels que volen treballar en equip, que creen una divisió d'espais molt subtil. Com que l'edifici és una mini muntanya russa, des de qualsevol lloc es pot veure la resta de l'edifici a nivells i angles molt diferents. Si voleu buscar més fotos per internet veureu que té una llum preciosa, i que el concepte és molt japonès del japonès antic, del que encara no estava obsessionat per occident.
Em va agradar molt, fan coses molt especials i cada cop són més coneguts. Al març van guanyar el premi Pritzker, que és com una mena de Nobel de l'arquitectura.

I després de veure l'exposició i d'haver endrapat un brunch amb vista als canals, el millor de molts museus: la botiga. Algun dia faré unpost del meu profund amor per les botigues -ben parides- dels museus. Queda pendent.

4 kommentarer:

Laura sagde ...

jo he estat al moma, és molt xulo! i també sóc ultrafan de les botigues dels museus! al met vaig flipar: cada exposició, per petita que fos, tenia la seva minibotigueta tota endreçadeta i preciosa perquè et vinguessin ganes de comprar-ho tot, i si fugies corrents per no caure-hi, et trobaves una superbotiga al final de museu, amb totes les pijadetes i preciositats de totes les miniexposicions i exposicions grans del museu que no havies comprat i que ara acabaries comprant, clar. va ser una ruïna! :)

manel sagde ...

entre altres una que m'agrada molt es la del luisina museum,a humlebaek.Sobretot per l'entorn ,l'ambient, i el paisatge del lloc a on es troba el museu.

Ciutadà K sagde ...

Sí, les botigues de musue atrauen, què ho deu fer?
Jo no tinc un 'amor profund' però m'hi podria estar estona a dins... bueno, i a dins de qualsevol llibreria, FNAC, quiosc, tenda de disc.... :)

...la maqueta de la foto sembla irreal ...

Bon dia a vikilandia!!

Tu, jo i l'Otis sagde ...

Club de fans de les botigues dels museus!!! Nosaltres també ens apuntem!!
Al MoMa li devem una visita més llarga, que el vam veure en un matí i no va donar temps de res...