søndag, december 13, 2009

Ridiculàndia


Com alguns de vosaltres haureu llegit i vist, Dinamarca no és el país dels hobbits, on tothom és feliç i tot és perfecte. La imatge ensucrada i falsa que els mitjans de comunicació sempre transmeten ha estat una mica més gris que de costum, i tot i que per motius que lamento, desitjo que les imatges serveixin per deixar veure la Dinamarca real. Perquè sovint la de la tele és una Dinamarca de fa 15 anys. La d'avui, dirigida per un govern de centre-dreta, té poc a veure amb el concepte escandinau que teniu al cap. Algunes coses, per sort, encara hi són, però com a les properes eleccions les coses no canviïn, el país serà el que ara és el sud d'Europa.

I els fets d'ahir serveixen per veure que les coses no poden seguir així. Gairebé 1 000 persones detingudes en una manifestació absolutament pacífica, de les quals només 4 han estat portades a judici per actes violents contra la policia. I què passa amb les altres 996? Doncs han estat víctimes de la Lømmelpakken, una llei que el govern es va treure del forro fa poc i que diu bàsicament, que la policia pot detenir als manifestants si es considera que potser podrien cometre actes violents. O sigui, per si les mosques. I per si les mosques, l'han cagada molt. Perquè van detenir a centenars d'innocents que van estar asseguts més de 5 hores al terra, que van acabar pixant-se als pantalons, de nit, a sota zero, simplement per tenir una edat sospitosa i estar a la vora de les 4 persones anomenades anteriorment. Que es el mateix que si jo i 999 persones més anem a una mani davant de l'ajuntament de Barcelona, jo tiro una pedra a un policia, i em detenen a mi a tota la resta, per si de cas.
Això es diu privar al ciutadà del dret de manifestar-se pacíficament, i això, fa 15 anys, no hagués passat.
Us deixo amb un enregistrament de so i fotos, i tan de bo mig món llegís aquest post.

7 kommentarer:

Mónica sagde ...

Ja ho diu la dona que apareix a l'enregistrament "this is insane!". Quina llàstima, els països del nord d'Europa sempre s'han caracteritzat per unes polítiques criminals molt avançades, exemplars per a la resta del mon... Estic d'acord amb tu, tan de bo mig mon i la resta de l'altre llegís aquest post :(
Salut!

pati di fusa sagde ...

buf, quina vergonya! i sí, aquestes imatges són calcades a les que es veuen per aquí al sud: un exèrcit de robocops atrinxerat per sufocar l'atac imaginari... res, que anem a recules!

Kelitxi sagde ...

Ostres, m'has deixat de pedra! Avui he sentit a la tele que hi havia hagut problemes d'organització i molta gent s'havia quedat sense poder participar a la cimera, i en veure el títol de l'entrada em pensava que anaves a parlar d'això... Que fort, que fort, que fort, detenció preventiva pel fet de manifestar-se! Agafen ganes de donar-los les lleis franquistes aquelles de "más de cuatro es manifestación, disuélvanse" i dir-los que no es tallin, que les copiïn directament. És ben veritat que la meva imatge dels països escandinaus era molt i molt diferent.

Ciutadà K sagde ...

BUf! m'he quedat tan flipat com la resta ... on ha quedat l'imaginari col·lectiu dels nòrdics civilitzats? serà que torna el 'vikingnisme'??

Com molt bé deia Kelitxi és propi de l'època franquista...

vergonyós!! :(

i el pitjor és que ja no ens queden referents polítics, a qui em de mirar? cap a on?

Laia sagde ...

Quina vergonya i quina pena.... Van com els crancs...

Joan sagde ...

Per què amb el temps cauen tots els mites??

El Nord ja no és el que era?? No em trenquis els esquemes, Caro, d'aquesta manera :-)

Molts petons per vosaltres!

仔仔Kevin sagde ...

That's actually really cool!!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色