tirsdag, november 03, 2009

Espai


Jo sempre havia cregut que el meu espai personal era una mica ampli segons els estàndards d'allà. Sobretot perquè tenia Alcampofòbia i Ikeafòbia. I resulta que aquí el concepte d'espai personal és graaaaan. Tant, que si vas al gimnàs i veus a algú que coneixes, a no ser que sigui molt molt amic teu, no l'has de saludar. Perquè si vas suat i duus unes malles, doncs sembla que perds automàticament el dret d'acostar-t'hi, és a dir, que l'espai social passa d'un metre a tota l'àrea que cobreix el gimnàs.
Jo això de l'espai personal creia que era una cosa de sentit comú, però aquí el sentit és danès, i fred com el dia d'avui. I no es toca, cosa que a mi em costa una barbaritat, perquè mentre parlo vaig tocant a la gent. I clar, despres vaig falta de carinyo, i quan em trobo a la Mireia Serra, li faig unes abraçadotes que ens partim de riure, perquè ens falta la tocamenta social, la proximitat de saber que si mentre parles agafes a algú del braç durant tres segons per expressar "no pateixis", no se sentiran incòmodes. I amb el fred que fa ja, dic jo que una mica de tocamenta... tampoc no passa res, no?

5 kommentarer:

Ciutadà K sagde ...

Ai, sí, Carol jo també sóc de tocar... tocamenta amigable (de 'tocamientos impuros', no, eh???) ... ciertamente, aquesta fredor demana un plus d'adaptació, no??? (és que els llatins som taaaaan fogosos... :P )

...cometre 'errors' com a 'alien' en una atra cultura ha de ser inevitable, no???

Nur sagde ...

Tens una migueta que es diu Mireia Serra aqui?
Que be!!!!!!
Escolta Carol, ja se que ni em ve ni en va, i em diras xafardera, però ara que el teu maridito marxa no se on , no se quans mesos, pq no agafes el gat, i t'instales a casa els teus pares, germans, tiets, o casa meva, mes igual, i toques i abraces a tothom mentre ell esta estudiant!!!!???????

Ciutadà K sagde ...

sí, sí, sí, Carol!!! vine a tocar-nos!!!!

:)

Carolina sagde ...

Home, perquè no puc deixar la feina, bàsicament. Fa molt de temps que intento trobar una altra feina i no hi ha manera, i les coses aquí no estan gaire be, sobretot per als immigrants que som morenos. I perquè m'he de fer a la idea de que visc aquí, i haig de saber ser feliç aquí, que allà ja sé molt bé com es fa...
Però ens veurem ens veurem família Xavi-Nur, ja veureu que farem una trobada. I si no, sempre esteu convidats a la nostra habitació de convidats :)

Ciutadà K sagde ...

oh!

doncs aquesta darrera idea convidatòria jo l'enregistro per a quan pugui ser utilitzada, eh???

:)

(és que jo pensava que no treballes i per això buscaves feina...)