fredag, februar 27, 2009

SKAT


Estic moooolt cansada del senyor cap del govern de Dinamarca, Anders Fogh Rasmussen.
Dinamarca, com molts altres països escandinaus, ha tingut durant anys un nivell de vida, o benestar social, welfare, com li vulgueu dir, envejable. per desgràcia, sembla que aquest model està canviant, a poc a poc, però amb un pas ferm, cap a un model basat en la privatització i en la desigualtat de drets.
Durant anys i anys, la gent que viu al país (danesos i no danesos) han pagat uns impostos que molts titllen d'escandalosos. Jo pago un 38%, que és el mínim. N'hi ha, els que més peles cobren/tenen, que poden arribar a un 60-65%. Els diners que tots paguem es destinen a lc onstrucció d'aquest estat de benestar, que compartim entre tots. Jo discrepo molt, de que els diners que e spaguen s'inverteixin correctament. Hi ha moltes mancances en el sistema públic i coses a millorar, que haurien de ser molt més bones, tenint en compte l'enorme quantitat de diners de la que disposa l'Estat. Independentment de la meva opinió, el sistema de pagament d'impostos em sembla just i coherent amb un país que intenta distribuir aquests diners perquè tothom en tregui el mateix benefici.
Però aquest senyor, que és molt dolent, ja porta uns anyets fent que la cosa canviï, que la gent estigui menys i menys satisfeta amb l'ús dels diners que tots paguem, i que cada vegada es parli més de sistemes privats com a única solució. A sobre, el senyor Anders vol aturar i abaixar els impostos. I la majoria de danesos segueixen estant d'acord amb el sistema d'impostos, però a ell li és igual. Espero que la gent d'aquest país segueixi tenint la fantàstica concepció que tenen sobre els drets dels ciutadans, a veure si a les properes eleccions, el seu partit es converetix en oposició. Sembla que al senyor Anders li han proposat tenir un alt càrrec a l'OTAN. No sé què és pitjor, que se'n vagi o que es quedi, si se'n va, vindrà un altre titellaire, i a aquest, almenys, ja el tenim ben calat.

7 kommentarer:

Ciutadà K sagde ...

Oh! m'ha agradat això que ens explica coses del país d'acollida on viu. Sí, perquè ens l'apropa i, més important, el desmitifica. La imatge que en tenim dels països escandinaus és la que vosté ens ha descrit... ¿pensa que per culpa del grup d'aquest senyor ens veurem amb la necessitat de canviar-ne la imatge social que en teníem? Buf, quina mandra!

Expliqui'ns més coses de Denmark! La salut és totalment pública? i l'ensenyament? quins tipus d'escoles hi ha??

ai, que és divendres i jo m'estic passant... BOn cap de Setmana, VIKINGA !!!

UnderPressure sagde ...

A mi lo que me duele es que paguemos tantos impuestos para que, entre otras cosas, el principe heredero se vaya de vacaciones a regatear a Miami con la familia. Si, alli tiene su barquito de vela amarrado. Y se va mucho, muy a menudo. Y en primera.
Y sabeis cuanto valen este billete de avion? Unas 40.000 coronas. Y son 4 de familia, otros 4 guardaspaldas...., hagan cuentas...

Carolina sagde ...

No, desde luego, la monarquía no tiene ningún sentido, ni aquí ni allí. En eso estamos de acuerdo.

Ciutadà K sagde ...

Sí, sí yo -desde Spain- me apunto a la causa anti-monàrquica... se trata de un reducto anticuado de tiempos pasados, una anacronismo sin ningún tipo de justificación en la actualidad... ¿para qué coño sirven? ... para chupar del bote

(con perdón, eh? ¡¡es que el tema me puede!!)

¡¡¡ggggrrrrr!!!

Anonym sagde ...

http://www.nytimes.com/2009/02/28/us/28beliefs.html?ref=europe

lille skvat sagde ...

Dinamarca está cambiando, perdiendo sus principios y su sistema. Pagar impuestos altos era necesario para tener un buen sistema que protegiera también a los débiles. Es muy triste.

En cuanto a la monarquía, es una vergüenza que siga existiendo, aquí o en cualquier otro sitio del mundo.

Saludos,

Lille Skvat
http://feministcarnival.blogspot.com/

Anonym sagde ...

Jo crec que el sistema d'impostos danesos dona molts beneficis per a la societat, però hi ha tres temes amb els que no trago: La monarquia (colla de vividors), L'impost sobre els cotxes (un seat ibiza del 99 no por costar 9000 Euros!)i la llicencia de la TV (quin escàndol! que posin anuncis, amb lo xulos que són...)