fredag, oktober 04, 2013

Octubre, el mes rarillo

No us passa que hi ha mesos, com dies de la setmana, que no són ni carn ni peix? Ni chicha ni limoná?
A mi em passa amb l'octubre. És un mes d'impàs, de començar la tardor, sí, però aquí ja fa temps que ha començat i més aviat ens estem afanyant molt per arribar a l'hivern (que per mi no cal eeeeh). Fa relativament poc que han passat les vacances d'estiu però encara queda bastant per les de Nadal, o sigui que no és un mes vacancero, ni un d'aquells mesos que quan passa, pum! alegria! Noooo, quan passa, arriba novembre, que aquí és un mes dels més tristos i grisos amb l'excepció del dia del meu aniversari que és fantàstic.
La única cosa que sí m'agrada d'octubre, sobretot des que estic embarassada i em trobo en un estat permanent de connexió amb la mare Terra, és que es nota molt que ja ve el fred. I es nota d'una manera bonica. Ja he dit mil vegades que aquí a l'hivern fa molt de fred, però el canvi de la primavera a l'estiu i de la tardor a l'hivern és xulo (el primer més que el segon). És difícil d'explicar però hi ha una mena de fred clar, d'aire fred sense ser desagradable que està com parat i que dóna bon rotllo. És com si el cel s'hagués menjat xiclets de menta. I encara tenim algun dia de sol, sí, sí, sí, aquest any estem sent uns privilegiats amb el senyor sol, que s'ha dignat a deixar-se veure durant l'estiu. Aquesta barreja de sol a algunes hores i de fred matiner que dura tot el dia però que ens està bé és el que més m'agrada de l'octubre aquí dalt. Si penses en el que se't va al damunt, foscooooooor i vent durant 7 mesos, no, aleshores no fa cap gràcia, però si només penses en avui, encara és suportable.
Perquè és que si no la veritat és que és un mes bastant tonto. És el meu mes tonto. Si teniu aniversari a l'octubre, segur que per vosaltres és el mes guai. Això, va com va. 

7 kommentarer:

Carles sagde ...

Per a mi és el millor més de l'any! Ja no fa aquella calor, però tampoc fa fred. Hi ha equilibri. La llum és especial, ideal per fer fotografies i fins l'aire sembla més net. Mmm...octubre :)

Carolina sagde ...

Veus que bé, Carles, m'agrada molt que t'agradi, així sé que hi ha algú que li té carinyet :) És cert que la llum és especial, araaaa, això de que no fa fred... aquí en tenim una mica ja, de fred.

Laura sagde ...

A mi l'octubre m'agrada: aprofito les últimes estones de bon temps, faig un senyor pastís per celebrar l'aniversari de mon pare, trec les agulles de mitja i començo a tricotar de nou, i vaig al festival de Sitges i a l'In-Edit, i això vol dir trobar-me amb el Miquel i anar a menjar formatges després d'una pel·li. :)

Ciutadà K sagde ...

SIIIIII, ANEM AL FESTIVAL DE SITGES!!!!

per a mi, és el millor de l'octubre

Però com diu Manel això de poc fred i poca calor també m'agrada

manel sagde ...

Ep !Que aquest Manel que diu Ciutadá K no soc jo, eh?.Que es el Carles.
De totes maneres aixó de poca calor i poc fred també m'agrada.
També cal dir que jo soc del desembre
(Del desembre congelat).

Laura sagde ...

Però de l'octubre no m'agraden els refredats, clar. I ara n'estic enxampant un. Nye.

Ciutadà K sagde ...

Ostres, Manel, ara ho he vist! :S

quin despiste!! com ets una habitual d'aquesta casa t'he pescat enlloc del Carles...