A la casa d'estiu només s'hi pot estar des d'abril fins a octubre, després fa massa fred i l'aigua es congela pels tubs per on passa perquè és una casa antiga i no està preparada per viure-hi tot l'any.
Ara mateix escric des del menjador i a fora estem a -2, però tenim la llar de foc encesa i esperem que res no es congeli, perquè normalment ja no fa tan fred a aquestes alçades d'any.
La primera vegada que hi anem després de l'hivern és una festa, i és tradició impepinable passar-nos per la botiga de gelats del poble del costat, Hornbæk, a fer el primer gelat de la temporada i donar una volta fins al port on també alguna vegada hem "aparcat" el vaixell de vela que malauradament el pare del Frej té a la venta.
Hansens is és una institució i tot i que jo no sóc gaire de gelats, reconec que els fan molt molt bons. Per desgràcia no puc tastar els guais perquè no puc tolerar la llet, o sigui que a mi em toquen els sorbets avorrit. El més xulo és que fan les galetes dels gelats in situ, i fa una olor que ja la sents des del supermercat. I encara millor, que a Hansens is pots demanar guf. I què vol dir guf? Doncs aquí els gelats són força grans, i et pots demanar que per sobri t'hi posin tota mena de coses. Les més normals són nata montada, mermelada, "flødeboller" (boles de merenga i xocolata) i guf, que és això rosa que hi ha pr damunt de meu gelat a la foto. No sé ben bé de què està fet, però intueixo que de merenga i xarop de maduixa, i és pastós pastós, però boníssim.
Doncs ala, aquest migdia ha tocat gelat amb guf i passeig, i queda documentat :)
5 kommentarer:
Llars de foc, gelats, -2º i passejades???
Nena, cada vegada estàs pitjor :P
Em quedo amb el "flødeboller" :P
Carles del cafelitus
No,no,si ja ho deia bé jo en el anterior post; aquests son dies de penitència , pero amb "guf" pastós pastós ja pot fer fred a fora que el sacrifici es més lleu.
Ostres! estic amb el Gon, quins contrastos fred/calor, no??
... aquests danesos... :P
Ui, el guf aquest té una pinta... ideal!! Deu ser una bomba de calories. Però amb la temperatura exterior, segur que compensa!
Reconec que m'agraden més a l'estiu, però, per a mi, podríem fer gelats tot l'any!
Send en kommentar