søndag, september 11, 2011

Mercat i eleccions

És un pal això de no tenir temps ni per escriure al blog i haver de reprioritzar les prioritats dia sí dia també. Aquest any estic fent el que vindria a ser una mena de CAP d'allà que tots els profes d'institut amb plaça permanent han de fer aquí dalt. I vaig que no paro, de curs en curs, amunt i avall, ordinador a la falda al tren, donant classes i escrivint treballs, reflexions i demés. El curs escolar es presenta extremadament mogudet.

Han passat coses des de la última vegada que vaig escriure aquí. La més important és que s'han convocat eleccions pel proper dijous, i ara mateix tot gira sobre el possible nou govern que probablement serà socialista després de 10 anys de tenir un govern de centre dreta-dreta que s'ha mig carregat l'estat del benestar que tants anys havia costat aconseguir. Com que és bastant probable que tinguem un govern d'esquerres, l'important és ara el paper que juguen els partits minoritaris, que seran els que faran que tot plegat es tombi cap a una esquerre vermella o una esquerre granatosa.
Les anècdotes, cites i guerres entre els polítics els últims dies han estat moltes i de tots els gustos, podria escriure només posts diaris sobre això, i no em faltaria material :)
La ràbia més gran de tot és no poder votar. Em sembla molt inútil que si treballo aquí i pago impostos (i molts) aquí, no pugui tenir ni veu ni vot sobre les persones que decideixen les meves condicions de vida en aquest país. No hi ha res a fer. Creuar els dits i parlar de política els propers dies, mirar-m'ho com una espectadora i esperar que fotin ja el camp certs personatges de la política danesa que em/ens provoquen basques.

Una altra cosa que ha passat (i aquesta és guai) és que ja tenim mercat a Copenhaguen! Recordo la primera setmana que vaig viure aquí, pobreta de mi no tenia ni tan sols el número CPR que és una mena de DNI i no podia ni agafar un llibre de la biblioteca, així que vaig fer de turista les primeres setmanes. La meva guia no tenia cap mercat al mapa, i jo viiiinga buscar a tot arreu i preguntant a la gent. Doncs no, cap mercat. Copenhaguen no tenia mercat, tot i que com podeu veure a la foto, sí tenia fa molts anys tradició de mercat. El mercat actual està a la matexa plaça, i pura xamba, al costat de casa meva :) No puc posar cap foto actual perquè fa dos dies que és obert i encara no corren per internet, però hi aniré cámara-en-mano perquè veieu que xulo que ha quedat.

Han passat altres coses ja no tan interessants, com que m'he apuntat a un club de lectura (punt en total contradicció amb les primeres deu línies del post) i he començat una lluita personal i espero que aquest cop efectiva (please, please) contra les meves inseguretats i fantasmes. Les últimes moltes setmanes no han estat fàcils, però ja ho sabem tots, que la vida de fàcil no en té res.

Bona diada.

5 kommentarer:

L'hora del tàper sagde ...

Recuperen el mercat a Copenhaguen??? què xulo! no sé per què però fins i tot em sobte que no tingués. En les meves estades per septentrió m'havia semblat que els mercats al carrer els eren molt importants en el seu dia a dia.

Bona dia per tu també!

Laura sagde ...

volem fotos del mercat!!! i en aquest club de lectura, per quins llibres heu començat?

NUR sagde ...

quanta informacio!!!! Es nota que vas atabalada!!!!

Ciutadà K sagde ...

... a mi el tema de no poder votar perquè ets de fora em molta ràbia... aquí i allà!!

(sí, Nur, sí, es nota que la pobra Carol no pot actualitzar tan com voldria i ha aprofitat per a dir-nos mooooltes coses ... respira, Carol, respira... je,je,je,je)

manel sagde ...

Sí, per açi es diu que aquella dona socialdemócrata guanyará les eleccions i que tot girará possiblement cap a l'esquerra granatosa.
D'altra banda ja es estrany ja que estant Copenhague(Kobenhavn) terra de mercaders no tinguessiu mercat.Ara ja si, i per vendre i comprar que no quedi.
I en quan a les inseguretats i fantasmes personals, doncs segur que la lluita et comportará la victòria.Fins a la victòria final doncs; que tinguis sort.