onsdag, september 21, 2011

Indignació

Em fa una peneta enorme haver d'ensenyar als meus alumnes el 15M, els indignats, la corrupció, les manifestacions, el descontent, la pèrdua d'esperança, la violència domèstica i les mil-i-una lluites diàries que tots teniu per sobreviure, per anomenar unes quantes coses d'una llista llarga i grisa.

Per sort, també els puc ensenyar que n'hi ha molts que lluiten, i que no es donen per vençuts, com tota la gent del meu poble que ha anat al CAP cada nit durant molts dies, com molts polítics joves que troben nous arguments per seguir creient que les coses es poden canviar, tot i que corren temps difícils.
Almenys ara ja saben que ni dormim tres hores al dia entre la 13h i les 16h ni ens agraden els toros. El català ja el coneixen pel Barça.

Em deien avui, que el que jo els explico no és el que han vist a la Costa del Sol, que allà hi ha sangria i mascle ibèric, i que quina pena, que som molt simpàtics i molt guapos i no ens mereixem tenir aquestes condicions de vida.
No sé si han après gaire.

8 kommentarer:

Maria sagde ...

Noieta que no estem tan malament! Jo de fet sóc optimista. Estic convençuda que la situació no és sostenible tal com és, i que després d'arribar al fons del pou, en sortirà una cosa millor. Si ens llevem ben d'hora, ben d'hora...

Gon sagde ...

És un inici ;)

Avui he vist pel TN Migdia la presentació de Enxaneta i la veritat és que he flipat amb el que ha dit un francès sobre el que pensava de Catalunya. Encara no hi ha penjat el vídeo però ja te'l passaré quan el publiquin.

Et dec un miler de e-mails :PPP

zel sagde ...

Sí, tot és començar. El testimoni que els oferiràs és una joia!

manel sagde ...

de guapo unicament ni ha un que juga al tubol vestit de blanc, els demés,mascles i famelles, som apanyadets.

Carolina sagde ...

Està molt bé que ho visquis amb aquest positivisme, Maria, jo tinc per desgràcia molta gent propera que no s'ho està passant gens bé i que ja no sap què fer.

I quant al discurs del Guardiola... mmm... em sembla que si no hi ha oportunitats reals, per molt que ens llevem d'hora, poca cosa es podrà fer.

Ciutadà K sagde ...

... buf, la conclusió de l'alumnat en relació a la Costa del Sol és total !!! els estereotips són tremendos...

Sí, hi ha molta gent que ho està passant malament, massa!, i cada dia més... però s'ha de ser optimista... intentem-ho almenys, no???

Maria sagde ...

Ei no em malinterpreteu, no banalitzo la crisi ni qui s'ho està passant malament, que tots en tenim exemples (i massa) ben a mà.

Però sí que crec que això servirà (o potser "ha servit") perquè ens adonem que no podem quedar-nos de braços creuats, que hem de defensar els nostres drets i protegir els més febles. I també penso que quan sortim del pou, la situació serà millor que abans d'entrar-hi. Només amb bones intencions i sense oportunitats no es pot aconseguir res, està clar, però si se'ns enduu el pessimisme, encara serà pitjor.

NUR sagde ...

I tant!! Això ens passa per confiar en un sitema, que no era bo, s'han de canviar les regles del joc, i sortir d'aqui, ho farem!