lørdag, november 20, 2010

Vinterbad

Al país del fred sembla que l'hivern arriba amb més força que mai la setmana que ve. No és que ara no faci fred, eh, que en fa, però és un fred suportable. El fred que ha d'arribar entre dimecres-dijous no ho serà. I el pitjor de tot és que la martolina arriba dimarts, i és la persona més fredolica que conec. Diu que vindrà amb roba d'esquiar, i tan de bo sigui veritat o se'ns congelarà viva. La previsió diu que entre dimarts i dimecres les temperatures estaran una mica per sota del zero graus, però és que dijous estarem entre -6 i -10, però bufarà molt de vent i la sensació serà d'entre -10 i -20. I diuen que el fred ha vingut per quedar-s'hi. Jo les temperatures sempre les he vist com les notes del cole, com més altes millor, i si han d'estar a -, no cal que estiguin molt a -, o sigui, que si ja estem a -4, cal de veritat que arribem a -10? No cal, no? i si ja ens estem fotent de fred, tampoc no cal que es posi a bufar el vent, senyors, que aquí no tenim ni una sola muntanya per parar-lo. A Dinamarca passen coses innecessàries, com el fred i la foscor a tutti pleni.

Hi ha força gent a Dinamarca que se'ls refot molt el fred que faci. Són persones que cada dia de l'any, cada dia, es banyen al mar (que d'això aquí, en tenim per tot arreu). Dic durant tot l'any perquè el "vinterbad" consisteix en anar peparant el cos lentament per poder aguantar la temperatura de l'aigua a l'hivern. Si jo ara em banyo, em moro. És clar que jo em banyo al juliol i ja crec que l'aigua està congeladíssima aquí dalt. Però probablement el meu cos no aguantaria el canvi de temperatura sobtat i seria perillós. Si ho vas fent cada dia, el cos es va preparant. Jo no li trobo la gràcia, i no puc entendre que aquesta gent digui que és la millor manera de començar el dia. Per mi la manera forma de començar el dia és començar-lo tard, amb un bon cafè o te, i una frøsnapper de la pastisseria del costat. No com fa aquesta dona de la foto. És una foto de l'any passat, que va fer un fred que va durar mig any i el mar es va congelar durant molt de temps. I la tia tan fresca. Ara, que si feu la foto gran veureu quina cara de lletja que porta, és que això no pot ser ni bo ni sa.

8 kommentarer:

Ciutadà K sagde ...

ja,ja,ja,ja,ja... m'has fet ampliar la foto, eh, punyetera!!!
I tens tota la raó, fa un mica de miedu la senyora (amb carinyo, eh?)

Jo, però, estaria en el CLub d'aquesta senyora, eh?? Sóc dels tarats que es dutxa estiu i hivern amb aigua gelada, però gelada gelada, eh?? I abans d'anar a dormir. MMMMHhhhh, és una meravella!

Ara, també t'he de dir, m'apunto a la teva proposta de llevar-se pel matí, eh?? que com més tard, millor! Quan tens petits, és una cosa que valores molt ... :S

Bon dia!
I resisteix que aviat vindrà la primavera!! :D

Ciutadà K sagde ...

(veig que he tingut un atac ferotge de 'eh?' en el meu comentari, no??? ... fins arribar a la cacofonia!!! :P )

pati di fusa sagde ...

carai, carol, sense pietat, eh? però també he caigut i he ampliat la foto: sembla una mica un elfo diabólico, pobra dona...

brrrr... a mi tampoc no m'hi trobaran, remullant-me en el gel. però al planazo d'aquest esmorzar, m'hi apunto! :)

ànims amb l'hivern!

Laura sagde ...

ai quin frrrrred, aquesta senyora lletja!!! per combatre aquestes temperatures hauràs de fer pastissos d'aquells que fas tu i que fan tan bona pinta, no? i ninotets de plastilina. o allargar els esmorzars fins a l'hora de sopar. :)

NUR sagde ...

Jo ni que em maten!!!!! No em poso a l'aigua ara ni boja!!!
Jo tinc una amiga que tb ho fa però a l'Ametlla de Mar, suposo que l'aigua de mar del mediterràni, no es pot comparar, però jo ni allí , ni aquí, ella va amb unes amigues cada matí, i ho fan com a diversió!!! Jo sempre li dic que per a mi divertir-me és un altra cosa!!!!
M'apunto a l'esmorzar!!!

C. sagde ...

Lletja, lletja...però, ei, i la bellesa interior?

Carles

Carolina sagde ...

És que se't queda congleada quan poses els peus a l'aigua.

manel sagde ...

¿vols dir que no es plàstic?