mandag, juli 19, 2010

Vedbæk-Hven-Hornbæk-Mölle-Helsingør-Vedbæk

Aquesta foto és de Mölle, a la costa de Suècia, una de les parades del nostre recorregut marítim.
Espectacular, això d'anar en vaixell. Quan portem tot l'any tocant de peus a terra, oblidem que hi ha tot un món fet d'aigua, ple de paraules especials, de veles, nusos, de blau i blanc i verds de mil matissos, de porpoise que se't creuen per acompanyar-te, de crancs i algues i sal i sol. I no hi manera millor de recordar-se de tot això que navegar.
Com ja vaig dir l'any passat, no és fàcil, perquè s'ha de compartir un espai relativament petit les 24 hores al dia, i hi ha d'haver coordinació en cadascuna de les tasques que s'han de fer, però és realment especial. Hi ha temps per parlar de tot, per apropar-se a la costa, per pensar en el sentit de la vida quan només veus mar i cel, filosofar, i pensar que fa molt, tots érem peixos.

La costa sueca té llocs que són de postal, sense gaire gent, alguns, reserves naturals sense pràcticament res més que un parell de cases. La costa danesa a l'altra banda és la part més rica (i ara parlem de peles) del país, pel que hi ha cases d'aquelles d'ensomni que fan ràbia de veure al costat del mar. Tot es veu diferent des del mar, els castells, les platges, tot es veu més solemne.

Torno amb el temps just de rentar la roba i marxar cap a Catalunya, on ens esperen abraçades i somriures a punta pala. Cada lloc té les seves coses. I totes són bones. Quina sort, no?
Espero que els qui em llegiu passeu tot un bon estiu. I que feu molts big jumps. Que l'estiu està per això, per fer el tonto, carregar piles i deixar-se anar. Ens llegim a la tornada.



6 kommentarer:

Laura sagde ...

que vagin molt bé les vacances, bonica! i que gaudeixis molt de tothom, especialment de la valentina! :-)

Ciutadà K sagde ...

Bones Vacances, Carol!!

... carregar d'energia catalana i cap amunt !!!


:)

Ciutadà K sagde ...

Oh! i que mona l'Emiliana Torrini ... no la coneixia!!

:)

Carolina sagde ...

Sí, sí, és la del ru-ku-tun-tun-tun de l'anunci sobre Islàndia. El cd Arimini & me és moooolt maco :) És mig italiana mig islandesa.

manel sagde ...

maco i agradable aquest comentari teusobre el navegar.salut i pau en les tevas vacances.segur que et voldré continuar llegint a la tornada.

NUR sagde ...

bones vacances!!!