søndag, november 15, 2009

Dimarts a votar


Dimarts em toca votar alcalde, o millor dit, alcaldes, perquè els que vivim aquí i no som danesos tenim dret a votar qui ens representa a la "kommune" que és més o menys el que allà seria una municipalitat. El curiós del cas és que cada kommune té més d'un alcalde, tot i que n'hi hagi que faci de representant, i cada partit proposa a més d'un candidat.
Jo encara no m'he decidit, i avui he fet un test al diari Politiken, on després de contestar a una sèrie de preguntes segons la teva kommune, et surt quin tant per cert de compatibiltat tens amb la política dels diferents candidats, i els pots clicar en un enllaç per veure què proposen i qui són. I ara direu que aquestes coses són tonteries, però la veritat és que està molt bé que hi hagi tantes maneres de poder-se informar sobre totes les possibilitats, tenint en compte que hi ha moltes. És una manera d'assegurar-se un vot fet amb el cap, i no amb els budells, o fet perquè a casa sempre s'ha votat això i no sé quants arguments no gaire vàlids alhora de justificar una decisió o l'altra.
Necessito més temps per mirar-m'ho bé, i no en tinc gaire, però aquest post va als polítics d'arreu, a veure si agafen idees perquè la gent del poble faci un vot pensat sense haver de trencar-se el cap amb tota la informació possible. Sí, som comodons, és cert, però així estan les coses al 2009. Tot s'ha d'adaptar, la política també.

5 kommentarer:

UnderPressure sagde ...

Me la repampinfla total esta eleccion. Es que no me muevo del sofa para votar, y eso que vote una vez creo, pero nunca mais.

En la importante, en la de elegir gobierno, no nos dejan votar a los inmigrantes. Eso si, pagar impuestos igual que los daneses, pero elegir a quien va a administrarlos "nanai".

Elecccions municipales: I couldn't care less!!! xD

Ciutadà K sagde ...

OH! jo que estava content perquè pensava que l'immigrant podia votar i podien dir allò de: 'Oh, a Europa sí que són democràtics!!' , però el vostre vot només val a les municipals, a les nacionals, no, no???

molt malament !!

(però no cal que ho diguis, no, aquí a Catalunya estem pitjor: l'immigrant, senzillament, no existeix)
Bona tarda, Carol !!! :)

UnderPressure sagde ...

No, ciudadana K, aqui nos dejan votar en las municipales para que algunos esten contentos y se sientas daneses por un dia. Yo no voto en las municipales, pero votaria en las generales.
Eso si, impuestos pagamos como el que mas.
En nuestro pais pienso que los extranjeros votan a las generales antes que nosotros aqui en Dinamarca, a Zapatero le interesa por eso reparte papeles a todo el mundo jajajjaa. Aqui nosotros sin papeles todavia!!

Ciutadà K sagde ...

vaya, vaya ... mundo nórdico o mediterráneo ... "en todos los sitios cuecen habas"...

:P

Anonym sagde ...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!