lørdag, marts 07, 2009

Nørrebronx


Els últims mesos han estat molt durs per a la gent que viu al barri de Nørrebro. La zona s'ha convertit en el camp de batalla de dues bandes: els Hells Angels i un grup de joves danesos, fills d'immigrants. La guerra que es tenen aquestes dues bandes és a causa del negoci de la droga, i de qui controla quina zona. Els Hells Angels dominen certa part del mercat de la droga a Dinamarca des de fa temps, i fins fa poc, ningú no ha tingut prou poder per enfrentar-se a ells. Però d'un temps ençà, les coses han canviat: d'una banda van tancar Christiania, el lloc per excel·lència de venda-consum de drogues a Copenhague, on les drogues van ser permeses durant molt anys. D'altra banda, alguns joves danesos de 1a generació (que poc m'agrada aquest terme), fills d'immigrants, s'han organitzat en una banda que és prou potent com per prendre'ls el negoci de la venda de haixix als Hells Angels i plantar-los cara. El resultat és que els membres de les bandes s'han dedicat a matar-se els uns als altres a trets de pistola, i ho fan al mig del carrer. En un moment donat, els Hells Angels van crear una semibanda que es diu AK81 formada bàsicament per gent que té com a filosofia de vida el racisme. Què millor que agafar unes quantes persones a Dinamarca que estarien disposades a matar a unes quantes persones amb pinta d'àrab? Total, com aquí ens sobren els racistes... doncs els va resultar molt fàcil trobar-les. Com a conseqüència d'això, no només hi ha hagut morts entre els membres de les bandes, sino que hi ha hagut unes 5 o 6 persones que passaven pel carrer sense tenir res a vure amb ells, que han resultat ferides. I fa unes setmanes es van carregar a un pobre taxista, que també estava en el moment menys adequat en el lloc menys adequat. Impressionant. Dinamarca, que té fama de ser la panacea de la seguretat i la democràcia, està vivint una situació completament anormal i molt trista. Hi ha centres, com per exemple, un casal de cultura on el Casal Català va celebrar el concert de Nadal, que ja no poden obrir per les tardes-nits. Nørrebro està plagat de cartells de veïns que demanen que els deixin viure en pau.
I el pitjor de tot, és que el ministre de justícia, que és la persona més inútil del món mundial, ha decidit fer un altre bandepakke, o sigui, una sèrie de mesures per solucionar el problema, que consisteixen en posar càstigs més durs per totes les accions il·legals. Si abans et posaven a la presó un mes per dur una arma, ara t'hi posen un any.
El govern fa molts molts anys que lluita contra aquestes bandes. I ho fa molt malament. Molt. Si fins ara les mesures no han funcionat, què espera que passi?
Jo, quan vaig al metge i un tractament no funciona, me'l canvien i proven amb un altre. I no sé què té aquest senyor al cap, però les seves declaracions estan fetes amb els budells, cosa que em fa pensar que hi té neurones atrofiades.
És una situació patètica. La policia no sap com comportar-se, i al govern li entren pataletes de nen petit, i mentrestant la gent s'ho pensa dues vegades abans d'anar a Nørrebro a la nit.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Doncs sí que estàn bé les coses per Copenhague...No tenia ni idea de que els Hell Angels estiguéssin a Dinamarca.Doncs ja pot espavilar el govern, perquè pel que tinc entès aquests descerebrats no s'estàn de res...

Ciutadà K sagde ...

Caram,caram, és el que dius tu, Carol, amb la pinta de tranquis, democràtics i pacífics que tenen els danesos.... 'en todas partes cuecen habas'....

Però, és clar, la solució tampoc és fàcil i els governs fan el que millor saben fer: endurir, prohibir o reprimir... buf!

Bon dia a ca la Vikinga!!!