tirsdag, januar 13, 2009

Petar de dents


Una fantàstica fotografia d'un lloc on hi deu fotre un fred impressionant. Això és Noruega. El nord de Noruega, per ser més concrets. I probablement el lloc que ens acollirà d'aquí unes setmanes quan anem a esquiar.
Jo no sé si sobreviuré. El que sí tinc clar és que això és amor. Perquè el fred de Copenhague d'ara mateix ja em sembla exagerat. És un fred que se' t menja. Els llacs estan congelats. Tot està congelat. I no m'imagino que al nord de Noruega hi pugui haver vida. Però sembla que sí. Sembla que hi viu gent, i que fins i tot hi ha alguna tenda.
He intentat mentalitzar-me i deixar-me endur pels paisatges nevats, i per la placidesa del silenci noruec, i la neu, i el paisatge, però em congelo només de pensar-hi. I el pitjor de tot és que anem a fer esquí nòrdic, és clar, i jo no n'he fet mai. Mai dels mais. I cauré. Cauré moltes vegades. I m'emprenyaré, i segur que en algun moment li diré al Frej que perquè collons no estem a Tenerife en comptes d'estar a l'únic lloc del món on deu fer més fred que a Copenhague.
Diuen que és molt bonic, i que l'experiència referma l'esperit, i t'omple de pau. Jo crec que més aviat deu ser que l'instint de supervivència deu fer que la resta de problemes i inconvenients de la vida quedin minimitzats.
En qualsevol cas, ja li he dit al manso que m'és ben igual a quina distància estigui la botiga. Jo no penso anar a buscar l'esmorzar.

7 kommentarer:

Unknown sagde ...

:_D Nena, i tant que és amor, però del bo!Prenc nota, intentaré no parlar amb tu la setmana següent a l'excursió :p Per cert, i per dormir fareu aquells forats a la neu tipus iglú, però soterraaats? Òsti nena, emportat't la càmara i que algú et faci una foto, que no m'ho creuré fins que ho vegi...Petons!

Carolina sagde ...

No, no, res de forats. Un llit i que sigui calentó, si no, no em convencerà pas...

Laura sagde ...

ala, doncs lo dels forats molava molt. és el que ens va ensenyar en fotos a la kelitxi i a mi, no? jo tinc un amic a noruega (no sé ben bé a quina banda). bueno, un conegut, i la mar de bé que hi està, eh.

segur que us ho passareu superbé! volem fotos dels tiets esquiadors!

felicitats, mónica!

Unknown sagde ...

Gràcies Neska! Tu també vas veure les fotos dels "forats" a la neu? Son una passada, eh?
Salut!

Ciutadà K sagde ...

Què passa que al lloc on viviu teniu calor???

Osti, tu! se m'acaben de congelar 3neurones només de visualitzar l'experiència ... i jo sóc calurós !!!

ànims calurosos!!!!
(per aguantar-ho millor...)

Dedryk sagde ...

Mira que a mi m'agrada el fred però fins a cert punt i tu ja fa estona que l'has passat. Ja faré saber als meus amics de Tenerife que pensin en tu cada cop que van a fer surf a veure si així t'arriba una miqueta de calor.
Mira la part positiva, a la foto no hi ha cap núvol o sigui que com a mínim podràs veure el sol durant les sis hores que estigui al cel. I qui sap, al final fins i tot podries agafar una mica color, que bona falta que et fa!!! ;P

Carolina sagde ...

Ja ja, ciutadà, algun dia li haig de posar aquestes fotos. Resulta que els aventurers van excavar (amb un professional) un forat a la neu on hi van dormir. Tenia fins i tot cambres, no us ho perdeu. Si a fora estaven a -25 (per dir alguna cosa), a dins del forat estaven a 0 graus, però tot i així, jo dormo en un llit.

Sí, sí, a Noruega s'hi està bé, fa més fred però tenen molt més sol. I no hi ha partits d'ultra dreta com aquí (crec).

Vaja, vaja, senyor dedryk, així que estic pàlida... té tota la raó. No em deu una actualització de la seva vida, vostè? Estic esperant...