søndag, oktober 05, 2008

depressió d'hivern


Que ja ha arribat la tardor gairebé hivern fa temps que ens hem adonat, però que avui el fred, la pluja i les tempestes s'han fet notar no ens ho esperàvem tant. Ja estem amb botes i bufandes per aquí dalt i un any més arriben els bons consells.
Llegeixo encara amb sorpresa el diari, que en la primera setmana de fred hivernal ens arriba amb un article sobre la depressió d'hivern que afecta a milers de persones de les latituds on vivim.
Els consells són catxondos i venen a dir el següent:

1.- Sortiu tot el que pugueu de casa, tot i que faci fred, i tot i que sembli que no hi hagi sol, perquè el poc sol que hi ha us farà bé (i uns collons, el sol és inexistent d'octubre a abril, deu ser una estratègia dels comerciants).

2.- No porteu mai ulleres de sol tot i que faci sol, així aprofitareu el sol al màxim (no cal que les portem, perquè no n'hi ha de sol, que encara no s'han enterat!).

3.- Sortiu a fer un passeig diari de 2 hores, i si no és possible, feu-ho el cap de setmana (si surto a passejar dues hores m'han de descongelar-me i ressucitar després).

4.- Si tot i així us trobeu deprimits, el metge té unes làmpades que imiten la llum del sol i que podeu utilitzar 30 minuts al dia per aconseguir el mateix efecte. Les podeu comprar per unes 3000 kr i amb només llegir a prop, ja us semblarà que esteu a prop de la llum solar (patètic, però sembla que funciona, i una solució més realista).

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Aquests consells son molt divertits, pel que sembla ni els vikings s'adapten al fred i a la poca llum, vaja tela!Això de les làmpades em sembla surrealista, et veig llegint a casa teva a les 4 de la tarda, negra nit a fora i tu amb les ulleres de sol posades...i el martini a l'altre ma!
Mil petons.

Anonym sagde ...

juajuajua! que catxondu! aquest/a periodista devia haver tingut un excés de sol de dos minuts abans d'escriure això, no? em recorda a totes les racions diàries de fruita que hem de prendre al dia, els minuts d'exercic físic que hem de fer, etc, que dius, necessito que el dia tingui 200 hores!
ale, mil petonets i espero que us aneu refent a poc a poc!
muacks