fredag, december 21, 2007

finsk brød i jødekager


Aquí a la dreta, l'essència del Nadal danès, que cada vegada estic més segura que consisteix en menjar i beure. Menjar en família, això sí, i fer pastetes. Les galetes van sortir molt bones, i en vam fer tantes que tots ens vam endur unes quantes. La gent aquí cuina molt, no? És com si nosaltres ens poséssim a fer torró. Ningú no fa torró, perquè tothom el compra, i aquí, la gent, fa les galetes a casa, que estan més bones que les del super, i de pas, fem una mica de 'hygge', o sigui, matem-nos a menjar coses dolces a veure si així ens oblidem una mica del fred i de la foscor... clar que sí, a mi em mola, aquesta tradició, perquè nosaltres ben bé... què fem? Això em van preguntar els meus alumnes l'altre dia i els vaig explicar que agafem un tronc, i li pintem una cara i li donem de menjar perquè s'ompli la panxa molt i molt. I al Nadal, els nen li claven cops de bastó perquè cagui molts regals. Us juro que si ho intenteu explicar sona la cosa més raríssima del món... ells encara riuen.

5 kommentarer:

UnderPressure sagde ...

Felcidades por la mudanza? Donde os vais? El sitio antiguo no estaba mal, este en el centro mejor. Donde? Que curiosidad, con lo caro que esta todo por aqui. Alquilado? Comprado? Un andel?

Jajjaja, soy super cotilla!!!

carol vikinga sagde ...

Pues está en el post de abajo, a Rosengården 14, delante de la tienda china, al lado de Nørreport.
Frej vive allí, es un piso alquilado pero de renta antigua, de esas que pasan de padre a hijo, muy antiguo pero muy grande :D
Cuando lo tengamos todo más o menos apanyaillo os invitamos a una cenita, hace?

neska polita sagde ...

això del tió és molt graciós! jo, quan ho explico a la gent de fora, m'adono que tenim unes tradicions una mica escatològiques, no? és divertit explicar que els nens "apallissen" un tronc perquè cagui regals. :_)

quan véns cap aquí? espero que passis uns bons dies acompanyada de la family!

un petonet molt fort!

UnderPressure sagde ...

Que suerte, ese sitio es muy hyggeligt!!!

Hace lo de la cenita, y nosotros cuando tengamos este piso a punto tambien (faltan cuatro cosas pequeñas) os invitaremos tambien. Os hare una lasagna made in Malaga.

Pregunta obligada en este pais: quien se queda con tu piso? Esta muy bien situado y tengo gente en la calle, jeje, nunca esta de mas correr la voz en estos casos. O igual hasta lo cojo yo para piso de soltero!!! Jajjaa.

Carol sagde ...

Mi piso ya estaba apalabrado. La propietaria sabía desde hacía tiempo que me iría en diciembre y creo que se lo queda una amiga de su hija...
Besos y todo lo mejor para el Anyo Nuevo, malaguita! :)