tirsdag, august 07, 2007

nice, nice, nice




Aquesta és la casa que m'ha acollit aquests dies, la que m'ha abraçat i m'ha endolcit les tardes, plenes de sol (sí! sí! sí!) i de vespres vermell-porpra sense fi, de platja i núvols daurats. La casa me la sento meva. No perquè ho sigui, sinó perquè a dins m'hi sento com un animal al cau, feliç i protegit. Tot, a la casa, es redueix al mínim, a recuperar el plaer del que fem amb pressa: menjar, llegir, cuinar, parlar, explicar, riure, estimar, fer el ronso. Està envoltada d'un jardí que l'aïlla de la resta del món, que gira a un altre ritme. A la casa, el temps s'espesseix, s'alenteix, es torna mandrós i t'atrapa. I al jardí creixen pomes, móres i cireres; els insectes hi tenen el seu paradís. L'olor dolça de l'herba, de les flors que esclaten i un perfum salat que vesteixen l'aire, va entrant i sortint de dins meu, fins que em sento part de la casa màgica, del jardí, de les herbes, de totes les meravelles que allà semblen, no ho sé... tan normals, però tan certes, com si tota aquella preciositat hagués estat sempre allà, esperant al proper convidat.

Dijous marxo ben d'hora a una illa encara desconeguda per als dos espavilats que hi anem. Espero retrobar-vos a tots en uns deu dies. Els que ja heu començat l'estiu, acabeu d'engolir-lo amb tota la gana del món. Els que encara espereu pacients (o no), no desespereu, Augustus ens porta teca bona, sol i descans a tots. Apa siau.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Carooo!

Que bé que sona tot el que t'està passant!!

Com deia en el seu perfecte anglès el William Blake "The road of excess leads to the palace of wisdom". Excedeix-te i excedeix-lo. Excediu-vos, en definitiva.

Aquí Castellar del Vallès-amb-menys-gent(on estiuejo)ara no hi ha núvols daurats, hi ha núvols de pluja i plou prou, plou pluja d'Agost.

L'Arian em veu la cara que tinc no només quan ens llevem, també la de quan li preparo les papilles de l'esmorzar (de cereals al matí i de fruites a la tarda), i tots els biberons que em demana. I el pediatra ahir ens va dir que ja pot començar amb la verdura i aviat pollastre i vedella... Només li falta això.

Ara mateix és una mescla entre un tanc (un Panzer), sa mare i el Sol :-)

Carolina sagde ...

Ja veig que no plou mai a gust de tothom ;)
L'Arian-gegant és una mica viking... quant a tamany, si més no. I un tros de sol preciós. És l'abans i el després. Ho és tot, i crec que veure'l cada dia a tota hora és la millor manera de passar les vacances al mateix lloc on tots vam deixar, ja fa massa, les papilles ;)
Mil petons d'estiu

neska polita sagde ...

que guai... que bé que t'ho passes llegint, follant, menjant i descansant...

jo acabo de tornar de praga i cracòvia, polònia m'ha semblat un món molt curiós. ara tornaré a desaparèixer un dies per la muntanya, a treure'm l'espina de no haver pujat al carlit. :-P

que vagi molt bé per les illes gregues, bonica! molts petons!!!

neska polita sagde ...

ah! i ens has d'explicar la feina aquesta! seguiràs fent classes? a quin nivell estàs ara a l'escola xunga de danès?

ja m'he acabat el harry potter, estic MOLT enfadada amb la rowling. quina manera de prendre'ns el pèl a nosaltres, els grans fans. :-(

neska polita sagde ...

i una altra cosa, també. tu que ets llesta i saps idiomes ;-), em sabries dir si en polonès ha existit mai aquesta lletra: ø? jo em pensava que sí, perquè els del polònia ens ho han fet pensar, però he vist que no, que allà els cartells tenen lletres estranyes (accentuen les consonants, en danès també es fa, això?), però aquesta ø no l'he vista enlloc. i jo la volia veure. i com que el danès també és així com estrany i tal, doncs he pensat que potser ho sabries...