fredag, marts 13, 2015

Esquí nòrdic amb nens petits: oh yes

Els qui heu llegit el blog des de fa anys ja sabeu que a les vacances d'hivern, que aquí són al febrer, el Frej i jo marxem a fer esquí nòrdic a Noruega. Aquí no es diu esquí nòrdic, que a mi em sona molt pijo. De fet, aquí l'esquí nòrdic és per hippies i gent gran, rotllo natura i muntanyes. Últimament s'està posant de moda perquè sembla que és un súper esport que posa tots els músculs en acció, fins i tot els que no sabies que tenies.

Nosaltres hi anem, sobretot, perquè ens agrada molt la natura i trobem a faltar les muntanyes, que Dinamarca és molt plana (com la meva panxa abans del que el Sirius existís).

Aquest any és el primer que hem anat amb el Sirius, que ja té 14 mesos. Però és clar, a Noruega fa molt fred, i nosaltres anem bastant al nord, o sigui que el Sirius ha anat abrigadet abrigadet en un pulk, que és com una mena de trineu que la persona que el porta es lliga a l'esquena i a la cintura. A la foto els veureu millor. Vam comprar un termòmetre d'aquests que està dividit en dos iq ue marca la temperatura exterior i interior, i el vam posar a dintre del trineu per saber si estava prou calentó o no. El fons del trineu, que toca la neu, es posa molt motl fred i s'ha d'aïllar molt bé. Nosaltres hi vam posar una mena de matalàs de ioga, una pell de xai sencera i a sobre, el Sirius, que anava amb el seu flyvedragt i la voksipose, que és com una mena de sac de dormir que es fan servir aquí a l'hivern. Total, que ell estava a 22 graus i nosaltres a -20 :) I com que estava tant calentó, dormia i quan obria els ulls, es quedava tot parat mirant el paisatge tant blanc. Vam poder fer rutes prou llargues tenint en compte que el Sirius és un nen com si diguéssim la mar d'actiu, i va aguantar fins a dues hores seguides al trineu, pausa per dinar i dues hores més.

Aquí a Dinamarca la gent viatja a tot arreu amb nens, i és cert que tot i que pot ser una mica estressant posar-s'hi, és fantàstic fer-ho. I Noruega, com sempre, espectacular.

2 kommentarer:

Laura sagde ...

Quina passada!

Ciutadà K sagde ...

Ostres! què xulo! sembleu una família d'esquimals ... jejejejeje

Aquest Sirius quan baixi a casa els avis tot seran calors i suors! ;D