tirsdag, februar 11, 2014

El lleó que menjava animals

Potser aquests dies haureu llegit a internet o a facebook l'escàndol de la girafa Màrius al zoo de Copenhaguen. Dic escàndol perquè s'ha convertit en poques hores en això, no
perquè a mi m'ho sembli. Per si no esteu al cas del drama, us en faig cinc cèntims. Al
zoo hi havia una girafa mascle de dos anys, en Màrius, que formava part, com
totes les altres girafes del zoo, d'un programa de reproducció en captivitat. En un floc de girafes no hi pot haver més d'un mascle, i en Màrius era el segon. Han intentar vendre'l a altres zoos sense èxit de manera que al final l'han hagut de sacrificar. Primer el van adormir i després li van disparar. El van trossejar i van donar de menjar als lleons els trossos en qüestió. I tot això ho van fer en horari de portes obertes, de manera que tota la gent que va voler (va ser molta) va anar a veure-ho.

Resulta que és escandalós que matin a una girafa i que els lleons se la mengin i els nens s'ho mirin.
Sembla ser que els mateixos danesos que ho troben aberrant no troben aberrant que dels molts milions de porcs que viuen en aquest país, la majoria visquin en condicions pèssimes. Se'ls jalen cada dia i es deuen pensar que el bacon el fan en una fàbrica i ves de ves a saber on. Fa unes setmanes a la tele van passar un documental sobre els porcs danesos (els de color rosa), producte nacional d'exportació, i fins i tot el ministre va reconèixer que moltes coses havien de canviar per poder arribar a uns mínims de decència. Però els porcs no fan peneta perquè no són tan monos com les girafes. Ni els porcs, ni les gallines ni les vaques.
Aquesta mateixa gent que està indignadíssima amb els responsables de "l'assassinat del bebè Màrius" els és igual que cada dia mengin animals que ja voldrien haver tingut els dos anys de vida guais que ha tingut en Màrius. És més, aquesta gent s'oblida que tant mamífers són ells com els lleons, i que sempre dels sempres, el peix gran s'ha menjat el petit, i que ells ho fan cada dia.

Entenc que el debat pot anar molt més enllà, que es pot qüestionar l'existència dels zoològics i que en tindríem per hores només amb això. I que sí, el món animal és cruel perquè ens mengem els uns als altres, però ho acceptem, o mengem verduretes, que són molt bones. Em sembla d'una hipocresia brutal que la gent es posi a demanar que tanquin el zoo i coses per l'estil, potser es pensen que els únics lleons que mengen animals són els del Serengueti de la tele, i que els altres mengen pizza o què?

7 kommentarer:

merce voltas sagde ...

Si Carolina, però la girafa petita -hem vist video- un animal estimat i visitat pels nens, matar-lo i escuarterar-lo davant d'ells i com sembla, amb voluntat didàctica, és una violència afegida a la que sofreixen altres animals i incomprensible en un context social i de respecte a la natura com aquest. Quina raó han donat? Eliminar el dèbil per millorar l'espècie? Uf!

merce voltas sagde ...

I Carolina, entenc la teva queixa, però per arribar a doldre'ns de com viuen i moren els porquets i els pollstres que no veiem vius ni com els maten, abans, per lògica, ens hem de doldre per la mort violenta d'un animal com la girafa, que s'ensenya, li hem donat nom propi un nom i que es fa estimar, oi? A patir d'aquest dol, podem arribar als altres.

manel sagde ...

De vegades hi ha coses que es contradiuen.Els danesos que,al menys en teoria,constitueixen un país modern i civilitzat,recordo que fa un parell ò tres d'anys(un grapat de individus d'aquesta nacionalitat) van fer una cacera terrible em sembla que era de foques.Va sortir a la premsa,a internet,etc..I ara lo de la girafa.Ja sabem que els lleons també han de menjar però crec totalment innecessari fer-ne espectacles.

Carolina sagde ...

He de dir que els nens que van veure-ho van anar-hi expressament i no ho van veure per casuslitat. A mi no em sembla cap espectacle, és que la natura és així de crua, els animals mengen cadàvers que tenen carn i ossos, no em sembla res que s'hagi d'amagar, per trist que sigui.
I tan trista em sembla la mort d'un porc com d'una girafa, potser el problema és que es desanimalitza la indústria alimentària fins al punt que el capítol de la girafa sembla una monstruositat. Insisteixo en que em sembla d'una hipocresia enorme no reconèixer el que s'amaga darrere d'una cuixa de pollastre del supermercat

manel sagde ...

Efectivament;tan trista es la mort d'un porc com la de una girafa.També estic d'acord en que no hem de ser hipòcrites en totes aquestes qüestions ,però també crec adient no fer-ne espectacle de la mort dels animals.
Ah!. I no únicament hem de reconèixer el que s'amaga darrere una cuixa de pollastre, si no també hem de reconèixer el que s'amaga darrere una cuixa de gallina.No discriminem ,no discriminem.

Pons sagde ...

I no hagués sigut millor que els lleons haguessin caçat la jirafa viva? Així practiquen una mica, no?

merce voltas sagde ...

Pons, és molt agut el que dius: posats a seguir la natura, que la facilitin deixant que els animals s'eliminin a la seva manera.