tirsdag, maj 29, 2012

Teru Teru Bozu

L'altre dia veia una foto del teru teru bozu de la Hiromi i aquest matí m'han entrat ganes de fer-ne. El teru teru bozu és una mena de nino fet de paper, roba o cotó, que tradicionalment al Japó es penja per demanar al sacerdot del bon temps que faci precisament això, bon temps. Es va convertir en un costum tradicional durant el període Edo, i si al dia següent feia bon temps, els pintaven dos ulls a mode de daruma, els regaven amb sake i els tiraven al riu. Avui dia els nens els acostumen a fer si han de sortir d'excursió amb la classe, o si simplement desitgen que faci bon temps quan hi ha l'època de pluges i es cansen del mal temps.

A Dinamarca hem tingut 10 dies d'estiu, i els senyors del temps diuen que ja s'ha acabat. Quin estiu més curt, no? Les temperatures ja han baixat a quinze graus i no para de ploure, i sembla que aquest temps ens acompanyarà setmanes, perquè estem entre dos fronts o no sé quina història.
Potser si faig un exèrcit de teru terus i invoco bruixes bruixots i el que calgui la cosa s'altera una mica. Serà qüestió de provar-ho.

2 kommentarer:

Ciutadà K sagde ...

Oh, què interessant... la cultura japonesa és fascinant ... i quina no ho és si la mires en carinyo!

:P

manel sagde ...

Per aquestes terres d'aquí baix no cal fer teru-teru per que l'estiu ja está començant i em sembla que enguany patirém de debó. Ara bé, el que si que tenim amb escreix son bruixes i bruixots, i valdria més fotre'ls tots a la foguera a veure si d'una vegada per totes netegém una mica tot aquest panorama.