søndag, november 27, 2011

Jule hygge


El primer diumenge d'advent, o sigui, avui, és el primer dia més o menys on a totes les cases s'ha de notar que ja arriba Nadal.

Una de les coses que s'acostumen a fer és, per als qui fan tard, decorar la casa, i per als amants de la cuina i els qui no (perquè ho fa tothom) fer galetes de Nadal. Jo ja he fet les primeres, que són les preferides del Frej i es diuen Klejner (es pronuncia klàina). També s'encenen les quatre espelmes de rigor com ja vaig escriure en un post anterior i que podeu veure a la foto.

Tot això té un nom i és Jule hygge, que vol dir "fer coses acollidores de Nadal". La veritat és que sí que és una tradició tota mona, sobretot en un dia com avui, on tenim vents huracanats que ho estant tirant tot. La veritat és que fa por i tot, i això que a mi m'agrada el vent per allò de que neteja l'esperit, però amb aquest ens quedarem sense ni esperit ni res de tant fort que bufa.

Doncs ja està aquí, un altre cop, el punyetero Nadal.

p.d: jo estic super contenta, no perquè vingui Nadal i m'estigui fotent de galetes fins el cul, no, estic contenta perquè tinc rentadora!!!!!!!!!!!! La notícia es mereix un post a part, però ostiiiii, quina gust rentar la roba a casa :)

6 kommentarer:

NUR sagde ...

que fàcil, es fer-te feliç, una rentadora!!!!!

CREA sagde ...

Felicitats pel nou membre de la família!
ai, jo i la meva (rentadora) som taaaan amigues !!!

estàs replena d'esperit nadalenc, eh? ...i de galletes! je,je,je,je

L'hora del tàper sagde ...

Em fa gràcia això de la rentadora. Ja ho sé ja que per aquets móns de Déu la rentadora no està a les cases com ens passa a nosaltres... però jo no em sé imaginar la meva vida sense aquest electrodomèstic. Què poc valorem les coses que tenim!!!!
A partir d'avui cada dia que utilitzi la rentadora faré un petit homenatge a aquells que han d'agafar la roba bruta i portar-la a rentar fora de casa.

NUR sagde ...

Ciutadà K, que fa com a Crea, que va d'incognit?

pati di fusa sagde ...

doncs nosaltres ara estem en fase bugaderia, que tenim problemes amb la rentadora, i té el seu què, eh? és com a les pel·lis... però m'imagino que prolongar-ho ha de ser un conyàs, així que m'alegro que tinguis rentadora domèstica! ara que aquestes pastetes també són un bon motiu d'alegria, eh? ;)

Ciutadà K sagde ...

ai, sí, Nur, m'he pillat, m'he pillat ... tantes personalitats ja no sé qui sóc!:S