tirsdag, oktober 25, 2011

Us presento en Tintin

Carai, no ho sabia jo que en Tintin era danès.
Resulta que l'any 1928 aquest noi de la foto que es deia Palle Huld i que aleshores tenia 15 anys va guanyar un concurs del diari Politikken que el va dur a viatjar 44 dies en tren, cotxe i vaixell. En Palle va sortir de l'estació central en tren i va viatjar pels Estats Units, Japó, Sibèria i Berlin. El dia que va tornar més de 20.000 persones el van rebre amb pancartes i curiositat a Copenhaguen. M'imagino que en aquell temps un viatge així devia ser una cosa molt molt gran. De concursos així als diaris ja no en fan.

En Palle va escriure un llibre que el senyor Hergé va llegir i en el que va inspirar-se per al seu personatge de Tintin. El noiet de 15 anys es va convertit més tard en actor i pel que he llegit surt en algunes pelis de renom com les de la banda Olsen (que jo no he vist). I va morir als 98 anys, o sigui que d'aventures en devia viure moltes més.

El que m'ha passat a mi llegint aquesta notícia és el que aquí es diu una experiència a-ha, o sigui, que llegeixes una cosa que resulta ser sorprenent i inesperada: una a-ha oplevelse.

3 kommentarer:

Tu, jo i l'Otis sagde ...

a-ha!

Cada dia s'apren alguna cosa nova.

Gràcies!

manel sagde ...

Un dels motius de seguir-te es precisament per que ens enriqueixes amb informació,i amb explicacions a-ha oplevelse , al menys a mi.Gràcies.

Joan sagde ...

Boníssim Caro!

Ahir vam anar a veure la pel·lícula a Sabadell.

Ens va agradar molt... tot i que se't fa estrany veure l'evolució a 3D quasi-real quan els has llegit en aventura gràfica.

he tingut els de Roskilde tota la setmana a l'Escola. Molt bona gent.

La setmana que ve en veig més a Rotterdam.

Quadrem el cap d'any.

Moooolts petons cap el Nord!