søndag, august 21, 2011

De sobreviure a viure hi ha un bon tros

Fa uns dies vaig passar per davant de l'edifici on estava la primera escola on vaig aprendre danès, una escola amb un sistema d'aprenentatge militar que ja no existeix per motius econòmics. Si aguantes el ritme aprendràs de seguida, em deia tothom.

Han passat quatre anys i mig, i fent el trajecte que tants cops havia fet repetint frases en veu baixa em va fer adonar, que Dinamarca ja no és per mi el que era abans, que he passat de sobreviure, a viure. Em sembla que puc dir des de fa relativament poc que em fa il·lusió el primer dia de neu, i el primer dia d'estiu, i que penso molt en les vacances d'hivern, i en agafar l'avió per anar a Barcelona i ens dissabtes al matí plens de mandra i de coses bones del forn de pa, i en les galetes de Nadal i el vi calent i tantes i tantes coses que ja formen part del meu món. I caminant i pensant també m'agafava mal de cor, perquè les he passades de tots colors, i perquè els ànims m'han defallit en molts moments.

M'ha faltat ajuda. I caminant caminant em van entrar unes ganes enormes d'escriure un manual de supervivència ben parit per tots els qui hagin decidit venir a viure aquí i hagin de passar pel mateix. Qui sap, potser podria estalviar alguna frustració a més d'un. I crec que seria divertit per mi reviure situacions difícils des d'una perspectiva útil.

Ja en corre algun per la xarxa, però molt curt i no gaire útil.
No em prometo res, però les ganes hi són, a veure si li sumo energia i temps i de tot plegat en surt una cosa bona.

6 kommentarer:

manel sagde ...

Jo he estat a Dinamarca encara que es cert que sempre de visita.Però dona igual per el que et diré i penso.I consti que aixó t'ho explico per si et serveix com a petita contribució en la suma d'energies:L'última vegada que vaig estar-hi ,era de nit, plovia, era a prop de la Universitat, m'en vaig anar plorant(no m'en avergongeixo pas) i amb el cor encongit.Porto a Dinamarca dintre meu .Me l'estimo.

Tu, jo i l'Otis sagde ...

Sona interessant, un Dinamarca para doomies :)
Segur que serà de molta ajuda a més d'un!

Petons!

pati di fusa sagde ...

de temps vaig justeta, però t'envio energia per tirar endavant la iniciativa! de moment no tinc previst mudar-me a dinamarca, però tal com està el pati, no se sap mai. així que crec que pot ser molt útil, i si no, segur que serà una bona lectura! ;)

deu ser reconfortant haver fet el pas de sobreviure a viure, i m'imagino que no ha degut ser gens fàcil. felicitats! :)

MARTONA sagde ...

Binoms has sigut Molt Valenta i ets Molt molt forta , Molts patunets !

Ciutadà K sagde ...

Aquest Manual per a nous i noves Vikingues que tens en ment (i què faràs algun dia, segur!) és una gran idea ...

no triguis massa a fer-lo, amb el teu do per l'escriptuta triomfes!!!

m'encanta aquest pas del sobreviure al viure ... guai!

Laura sagde ...

ostres! encara me'n recordo dels mètodes militars que ens explicaves!

estic molt contenta per tu i per tot el que t'has currat: t'ho mereixes, sí, senyora! ara disfruta-ho!