torsdag, december 23, 2010

Petita Nit de Nadal

El 23 de desembre és a Dinamarca la petita nit de Nadal, i s'aprofita per passar-la amb la part de la família amb la que no pots quedar la nit de Nadal. Com que aquí la gent es divorcia i es casa amb certa freqüència, molts tenen nens de matrimonis diferents, per la qual cosa la nit d'avui resulta especialment pràctica.
Estem literalment enterrats en neu. Fa com dos mesos que neva cada dia, i estem batent els records que ja vam batre fa un any. La temperatura mínima més baixa d'ahir va ser de -22, que aquí a Dinamarca és molt (continuo pensant que tant de fred no cal). Els llacs ja tenen prou gruix com per poder-hi patinar i arribar a la feina al matí és una aventura èpica.
Acabo de sortir a comprar perquè tot tanca a les 17h, i l'estampa no pot ser més nadalenca: com que és tan engorrós moure's per la neu amb la quantitat de roba que portem al damunt i els paquets de Nadal, els pares han optat per arrossegar els nens en trineus de plàstic. A les botigues del centre, on jo visc, ofereixen xocolata calenta als clients per fer passar el fred, i tot està regat d'aquesta blancor i del silenci que ve amb la neu. Fa un fred insoportable, però el cert és que és preciós. A veure si demà faig fotos.

Enmig de tota aquesta postal ha passat una cosa graciosa. El ministre de Sanitat ha fet el ridícul d'una manera molt divertida. El pobre està tan estressat, que se li'n va anar l'olla en una entrevista que un periodista del canal nacional li va fer. Resulta que l'home havia d'anar a l'òpera amb la seva dona, el periodista no parava de fer-li preguntes de coses que ell no sabia, i al final va petar. La cosa no s'acaba aquí. Danmarks Radio ha publicat el video i durant dos dies un es podia posar la histèria del senyor ministre com a ringtone al mòbil. Després van pensar que potser era passar-se una mica, i el van treure.
En unes hores ja hi havia a internet versions rap de l'esceneta... a mi em sembla que de tot plegat se n'ha fet un gra massa, però no sé jo si això podria passar allà, crec que no. Tot i que no entendreu res, us el deixo, segur que com a mínim us farà riure, és una mica llarg, però paga la pena, coses així no passen sovint a la política d'aquest país tan correcte ;)

5 kommentarer:

òscar sagde ...

No en pillo res però a l'home se'l veu fet tot un basilisc.

Potser l'òpera li acabà donant la calma que a l'entrevista li faltava. :)

Bones i nevades festes!!!

Carolina sagde ...

Gràcies Òscar, bones festes per a tu també!

Ciutadà K sagde ...

Ondia! jo sóc calurós de mena... però -22ºC també crec que és una temperatura excessiva ... no cal tant!!! I, és clar, la neu és bonica fins que estàs 3 mesos seguits veient-ne, no???

Quina gràcia el vídeo ... pobre, home! fins al darrer segon (entrant per la porta giratòria) va remugant, gesticulant... al no entendre res és com una peli muda del Charlot ... en el teu entorn aquestes manifestacions de passió, més mediterrànies que nòrdiques, deuen sorprendre molt, no?

BONES FESTES I UNA ABRAÇADA ESCALFADORA !!! :P

whatateacher sagde ...

Quin fred! Brrrr!!!!!
Que passis unes Bones Festes Nadalenques que, pel que expliques, són com de postal.
Petonets.

manel sagde ...

god jul og god nyt aar.