lørdag, august 28, 2010

... i una de freda

El post anterior era de rosa plastidecor oh-que-bonic-Dinamarca i el d'avui és tot el contrari, així que una de freda i una de calenta.
Com és habitual en aquest blog -i em sap greu que sigui així- la freda va de racisme. Ahir llegia al diari que en algunes discoteques de Copenhaguen no deixen entrar a totes les persones de minories ètniques que ho vulguin fer. I quan dic minories ètniques, el diari es refereix a persones en un 90% daneses els pares de les quals són d'un altre país. Ara podria començar a parlar sobre quin terme és políticament correcte, però m'ho salto, crec que tothom em pot entendre: persones tan daneses com el Laudrup, però de pares no-danesos, cosa que fa que no acostumin a ser rossos ni amb ulls blaus.
Sembla ser que algunes discoteques diuen que quan hi ha massa persones daneses-que-no-ho-semblen, els danesos que-sí-ho-semblen marxen. Així que els porters duen un aparatet com el de les hostesses d'avió quan compten si hi som tots a l'avió, i quan consideren que ja n'hi ha prou, els diuen "aquesta nit no pot ser, em sap greu".

Certs partits polítics han denunciat a la policia aquesta política racista que alguns establiments practiquen cada nit, però sembla que la cosa ha quedat en un article molt petit al diari. I per què? Perquè aquesta és una de les moltes, moltíssimes accions racistes que passen cada dia en aquest país. Un país fins fa quatre dies de pagesos, que va perdre totes les guerres en les que va participar i que es caga en els calçotets de por de veure a gent amb una altra pinta que es beneficia -amb drets- d'aquesta societat modèlica escandinava que ven que tot és per tothom.
Que patètic, oi?

3 kommentarer:

whatateacher sagde ...

Hola, Carol!
La veritat és que m'ha sorprès aquesta actitud dels danesos. Per aquí tenim la imatge de que són molt tolerants i sembla ser que "no es oro todo lo que reluce". Quina llàstima!

Ciutadà K sagde ...

...ai, sí, 'en todas partes cuecen habas' ... una llàstima!

NUR sagde ...

tu deus ser de les que conten al entrar,no?