onsdag, april 22, 2009

llibres


Llegeixo avui al diari que ja es pot consultar la Biblioteca Digital Mundial. Llegeixo que els historiadors ja poden remenar qualsevol tipus de mapes, manuscrits o fotografies antigues, i que un cop més, la societat ha estat beneïda amb els avenços tecnològics. És evident que el temps passa, i que molts dels canvis han estat a millor. Abans, qui no tenia l'Enciclopèdia Catalana a casa no era ningú a l'escola, i ara, qui no està a Facebook sembla que no existeix (i per tant, jo no existeixo, ai que bé!). Els cd's van desbancar ja fa molt de temps als lp's, i ara ens toca això que es diu Mundial, i que ha de molar perquè vivim en temps de globalització. Sembla ser que a les persones els costa acceptar els canvis, però que en poc temps, ens tornem dependents de les noves tecnologies (que m'ho diguin a mi que visc en un pis sense rentadora).
I jo em pregunto quines meravelles ens portarà aquest nou invent. Als historiadors segur que els va de conya no haver de tenir cap restricció geogràfica, tot i que també m'imagino que si un text és complicat i està ple de referències a l'índex, posem per cas, serà molt més fàcil tenir-lo entre les mans que anar endavant i endarrere amb el ratolí. Ja veurem. A mi, com sempre, em venen tots els escepticismes al cap, però deu ser qüestió de temps. Espero, però, que les llibreries continuïn plens d'aquí uns anys.

5 kommentarer:

pati di fusa sagde ...

jo també sóc de tarannà escèptic amb les noves tecnologies, però al mateix temps sóc la primera que s'hi enganxa com una lela... la reina de les contradiccions, vaia! ;)

ara, tampoc m'imagino la meua (nostra) feina sense internet, per exemple. com es podia traduir abans?, i wonder... i sí que es podia, i tant, i en molts casos millor que ara. en fi, tot són processos...

i ara me invade la duda: com renteu la roba, carol? ;)

Ciutadà K sagde ...

Ai, sí, jo quan veig aquestes notícies pateixo per l'avi 'Gutenberg'... si aixequés el cap!!! I, sobretot, relacionat, amb els e-readers ... suposo que els llibres en paper continuaran. Dieu-me 'antic', però llegir en pantalla no és el mateix. Dieu-me 'psicòleg de pacotilla', però el nostre cervell no està preparat, encara... hem de fer la mutació pertinent!!!

:)

Ciutadà K sagde ...

... sí, el tema roba, també m'inquieta... però jo sóc més prudent (eh? Pats? :P )

pati di fusa sagde ...

sí, mira qui ha anat a parlar: "maria xafardera", que pregunta no sé què de panxes per aquí baix! :P

Carolina sagde ...

A la bugaderia nens, ni més ni menys, com tants altres danesos...
M'enduc la roba en una bossa immensa, i ale, com a les pelis!
Un pal... no us ho imagineu.