søndag, november 10, 2013

El nom

Es dirà Sirius, com "serious" en anglès i com en Sirius Black i com l'estrella més brillant que tenim al firmament, que de les tres opcions, és la que més m'agrada (si algun dia algú li ha de trobar tres peus al gat). Sirius Diarte Thomsen.

No cal que em doneu la vostra opinió sobre el nom (si és dolenta), perquè com diu la cançó, ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí, aaai senyor, no m'hagués jo imaginat mai que això de posar nom seria tan complicat. Llista per aquí, llista per allà, que si ha de quedar bé amb els cognoms, que si s'ha de poder dir en català i en danès, buf buf buf. I no, Sirius no és un nom corrent aquí dalt, de fet, l'any passat només l'hi van posar Sirius a 62 nens. Però ei, és que posar nom a una persona és una senyora responsabilitat, i és l'únic en el que estem una miiiica d'acord. El meu preferit, Silas, i el seu preferit, Tobias, van quedar eliminats força de pressa, de fet, Sirius no el teníem ni a la llista, el vaig afegir després de la primera ronda d'eliminacions perquè no ens quedava gairebé cap.

Aquí a Dinamarca és relativament normal posar-lo després, un cop has vist el nen o la nena, i pots constatar que sí, que té cara de tal o de qual, o que no, que millor buscar-li un altre nom que li quedi millor. I si al cap de certs mesos, crec que 6, encara no té nom, arriba una carta amenaçadora que diu que o et decideixes o li posen el nom del príncep hereu, si és nen, o el de la reina, si és nena.
Com a bona anti-monàrquica, em sembla una amenaça genial.

8 kommentarer:

lifes sagde ...

Genial això de l'amenaça...pues a mi Frederik com a nom de nen m'agrada força. Suposo que es per el fet de tenir un ex-jefe canyero amb aquest nom, que en castellà queda horrible, pero com em va dir el meu ex jefe un día, dona molta personalitat (ja m'el imagino de petit al cole :P), o sigui, que sí, visca els noms amb personalitat!

Carolina sagde ...

Veus nena, tu et podries esperar els 6 mesos i donaria igual, perquè ja és el nom del príncep ;p

Aix, és que això dels noms depèn de tantíssimes coses, a mi Frederik em sona tan normal com Paco, serà perquè tinc molts alumnes que es diuen així i sempre acabes relacionant un nom amb la persona... és el que té ser profe

Laura sagde ...

Oh!!! A mi m'agrada, serà l'únic Sirius que coneixeré! I m'agrada molt que el teu cognom vagi al davant. :)

manel sagde ...

Veus com jo ja vaig endevinar que el cel,que el firmament,de DK ja no seria mai més gris?.Ara ho acabes de confirmar i com molt bé dius,Sirius es llum .Sense cap mena de dubte.

Maria sagde ...

L'ordre del cognom l'heu decidit vosaltres? Les nostres nenes es diuen Starink primer a Espanya (podíem triar) però com que no estem casats, a la documentació holandesa es diuen el meu cognom primer!

Carolina sagde ...

Sí, Maria, aquí es pot triar estiguis casat o no :)

Ciutadà K sagde ...

SIRIUS !!! m'encanta! què literari, què cinematogràfic!!

Sí, costa posar nom i és una gran responsabilitat, la gent que no s'hi ha posat no se n'adona del complicat que pot arribar a ser ... aiiiiii que ja falta menys!

(és fortíssim això de l'amenaça reial... aquests vikings estan fatal!)

MaryMoon sagde ...

Uf, això de posar nom és una batalla que qui no té fills no es pot imaginar!!!
I tothom hi fot cullerada, clar. Com si la decisió fos de domini públic.
Jo tenia claríssim que si era nena s'havia de dir Candela. No li agrada a ningú, però a mi sí, i per molt que m'amenacin que si mai va al cole li escurçaran el nom i li diran Candi... havia de ser Candela. Fins que a l'ecografia de les 20 setmanes ens van dir que tenia titola :D
Llorenç va ser finalista amb quatre noms de nen més, però la llista entre noms de nen i de nena era ben llarga. Però en Carles no em va deixar negociar la posició del cognom... que els nostres cognoms tenen tela: Vilà Luna. Dit ràpid? Vi la Luna. Tindrà molta conya quan vagi a l'escola i els altres nens li vulguin prendre el pèl...

Estic amb la Laura, serà l'únic Sírius que conec i m'agrada que porto el teu cognom primer! I em recordarà directament al Sírius Black de Harry Potter, que és un personatge que m'agrada molt :)