torsdag, juni 20, 2013

Mamons

Continuo amb el tema embaràs i nens (en tindreu per uns mesos, paciència!) perquè el gran debat de les últimes setmanes ha estat ni més ni menys si les cafeteries i els restaurants poden fer fora a les dones que donen de mamar o no.
Bajanada monumental.

Explico la història: fa cosa d'un mes, una cafeteria d'uns grans magatzems va convidar amablement a una dona que donava de mamar a fotre el camp perquè segons ells, podia molestar i ofendre a les persones que es trobaven a l'establiment dinant. Val a dir que la dona estava discretament asseguda en un racó sense molestar ningú, però evidentment la seva indignació va arribar a la premsa i la cosa s'ha fet una bola neu enorme. Debat servit.

El més preocupant de tot, és que després de mirar lleis i demés, sembla ser que restaurants i cafeteries tenen el dret legal a no permetre que les dones donin de mamar dins dels seus locals.

A mi em sobta molt la que s'ha liat, no perquè no sigui indignant (que ho és), sinó perquè jo crec que mai a la vida, i parlo com a persona i no com a dona, m'he sentit ofesa o molesta per veure a ningú donar de mamar, especialment, perquè tothom acostuma a ser bastant discret.

El cas és que els infants tenen dret a ser alimentats, que és tan important com respirar, és un dret tan bàsic, que em sembla una imbecilitat enorme que quatre puritans escandalitzats per veure un pit hagin de decidir, i que la possibilitat de sentir-se ofès o d'ofendre estigui per sobre de la necessitat de donar de mamar.
Als diaris ja hi ha llistes de les cafeteries on es pot donar de mamar sense que ningú no et miri malament, i alguns cafès ja han posat pancartes com aquesta.
Em sembla tan lleig i tant trist que un país que se les dóna de hippy acabi adoptant mesures com aquesta.

5 kommentarer:

Ciutadà K sagde ...

Ostres! m'he quedat sorprés amb el què expliues, Carol...precisament, la imatge que te Denmark no fa pensar en accions d'aquest tipus.
Nosaltres som pro-lactància a tope! Es un gran benefici per als/les nens/es ... els nostres han pogut arribar a superar els 2 anys prenent pit.
Sobre el que dius de la discreció, t'asseguro que les mares no van ensenyant els mugrons, qualsevol jersei escotat pot ensenyar més que donar de mamar ... ai, com anem!!!

MaryMoon sagde ...

Lamentable. Tenint en compte que la moda de l'estiu és portar uns pantalons llargs com les calces, deixant mig cul fora, em sembla RIDÍCUL que et puguin criticar per donar el pit en públic.

A Bcn fa un temps també n'hi va haver un parell de casos. A passeig de Gràcia, crec recordar.
Jo ho faig i per ara no m'ha dit res ningú, afortunadament. És que, de fet, si li dónes amb una mínima discreció el pit només el veu el nen i la mare... i ja em diràs, què té de dolent veure una teta?? Més tetes es veuen a la tele i sense cap justificació...

manel sagde ...

M'he quedat bocabadat.Diuen que s'han de respectar totes les opinions però que hi hagi gent que protesta per que una dona,discretament a mès, doni de mamar al seu nadó no ho acabo d'entendre .¿ Que hi ha dins la ment de una persona que pensa així?.¿Es sent ofés? ¿Per el pit de una dona , de una mare?.¿Cau en el que en diuen pecat per mals pensaments?.Si us plau, absolutament vergonyós.

manel sagde ...

Per cert,Carol,moltes felicitats que encara que no ho havia fet.I Si quan neix el teu petit/a consideres que li has de donar de mamar,doncs ¡vinga!, cap problema.

Unknown sagde ...

Fa una mica més d´un any, quan va morir la meva sogra i vem tenir que anar d´un dia per l´altre a Dk, amb les dues nenes jo m´hi vaig trobar...No em van fer fora, pero les mirades de la gent eren suficients...Algunes van resultar força ofensives.
La petita no tenia ni 2 mesos pobreta, i l´unic que li podia donar per calmar els plors i la gana era el pit.
Recordo que fins hi tot al dinar de després del funeral la gent em mirava amb mala cara.
A mi em va sorprendre molt les mirades i aquestes reaccions, pero la veritat es que al Sebastian, com a danés tb li va sorprendre molt, ja que a Barcelona, mai m´ha passat!!!