søndag, juli 13, 2008

Møns klint


Fa dos dies va tornar de voltar per Dinamarca. La primera parada va ser l'illa de Møn, on la mare del germà del Frej (que no és la seva mare) hi té una casa d'estiu. Møn està al sur de Sjælland, que és l'illa on està Copenhaguen. Situats? El Møns kilnt és molt i molt especial. És aquesta mena de muntanyes blanques amb aigua del carib... que ni són muntanyes, ni és el carib. Resulta que al llarg de milions d'anys, s'hi han acumulat fòssils calcaris de tot tipus d'animalons marins amb closca, tants, que s'han convertit en muntanyetes, i l'aigua del mar els ha convertit en una mena de guix. És molt divertit, perquè a la platja de sota hi ha pedres que semblen guixos. I jo vaig trobar trossets d'ossos fossilitzats i una mena de musclo que devia tenir uns quants centenars d'anys. El paisatge és impressionant, perquè l'aigua dels mars de per aquí és molt fosca, i el guix, que es dissol amb l'aigua, fa que es quedi super blanqueta, d'una mena de color turquesa que es va difonent amb la resta. I també perquè a Dinamarca no hi ha muntanyes. I a sobre ens va fer un dia esplèndid.
També vam anar a la platja, i vam fer batalles de globus d'aigua, i vam sopar a la vora del mar. Un dia, quan anàvem a veure una posta de sol en un pont, se'ns van creuar dos cèrvols, una senyoreta cèrvola i el seu fill, pitit, pitit, i ens vam espantar mútuament i van tornar a desaparèixer pel bosc. També he descobert que hi ha dos tipus de medusses, unes que piquen i unes de les que no, però que són igualment fastigoses.
I també vam jugar al minigolf, que per aquí això s'estila també molt, i vaig quedar penúltima :( i el Frej, que va guanyar, ens va haver de convidar a gelats. Per haver guanyat, per tonto. Aquí, fotos del klint, de la família Nielson-Wedels i dels golfistes.

2 kommentarer:

neska polita sagde ...

és que perdre també té coses bones! pots triar el gelat més gros i més bo, i a sobre et conviden! de què era el teu? :-)

quin dia més guai que vau passar! i que curiós això del guix, no?

un petonàs!

Unknown sagde ...

Quines fotos tan xules, m'han agradat molt les de la "platja caribenya", qui ho havia de dir que a Dinamarca trobaries una platja com aquesta! Sembla que el viatge ha estat fantàstic. I quin estilàs jugant al minigolf :-) M'alegro que el "tour" hagi anat bé, les fotos semblen postals... Petons!